“Σύννεφα” με το καλημέρα στις σχέσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό πρέσβη




Ενοχλημένος από την συμπεριφορά του πρέσβη των ΗΠΑ στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, μία ημέρα πριν από την πρώτη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, επίσκεψη του αμερικανού διπλωμάτη στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου θα συναντήσει τον υφυπουργό Αντρέας Μιχαέλις. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τα κόμματα.

Ο κ. Γκρενέλ, σε συνέντευξή του στον συντηρητικό ιστότοπο «Btreitbart», είχε δηλώσει ότι θέλει «να ενδυναμώσει τις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης», ενώ αργότερα έγραψε στο Twitter: «Βιώνουμε ένα ξύπνημα της σιωπηλής πλειοψηφίας – εκείνων οι οποίοι απορρίπτουν τις ελίτ και την φούσκα τους – με ηγέτη τον Τραμπ», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, από όλες τις πολιτικές πτέρυγες.

«Και βέβαια έχω λάβει γνώση αυτών των δηλώσεων, όπως επίσης και της κριτικής που υπήρξε. Θα υπάρξουν σίγουρα κάποια θέματα προς συζήτηση», δήλωσε ο κ. Μάας, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιγιάρτο, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε άγνοια για το θέμα. Με αυτή την αφορμή, ο κ. Μάας δήλωσε: «Αυτό δείχνει κατά κάποιον τρόπο και την σημασία του συμβάντος», ενώ από την πλευρά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος Γιόχαν Βάντεπουλ, ζήτησε ο κ. Γκρενέλ να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της πατρίδας του και «να σταματήσει κάθε ανάμιξη στην διαμόρφωση πολιτικής άποψης στην Γερμανία. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί απαράδεκτη ανάμιξη στις εσωτερικές μας υποθέσεις».

Υπολογισμό και διαφορετικό κίνητρο διακρίνει πίσω από τις δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη ο βουλευτής του CDU Γιούργκεν Χαρτ, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια των ΗΠΑ να εμποδίσει την συνοχή της Ευρώπης προς μια ισχυρότερη πολιτική και οικονομική δύναμη στον κόσμο.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

05/06/2018 20:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: