Σκληρό “μπρα ντε φερ” Γαλλίας Γερμανίας για το ελληνικό χρέος: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις σε εξέλιξη




Σε τριμερή συνάντηση για τον καθορισμό των τελευταίων ανοικτών λεπτομερειών του ελληνικού πακέτου, μετέχουν αυτή την ώρα στο Λουξεμβούργο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μπρούνο Λεμέρ και Όλαφ Σόλτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Γερμανία προσπάθησε να κρατήσει το “μέγεθος και το εύρος” του συνολικού πακέτου “όσο το δυνατόν πιο μικρό” και με αυτή τη θέση διαφώνησε εντόνως η Γαλλία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Υπουργοί Οικονομικών Ελλάδας, Γαλλία και Γερμανίας, αποχώρησαν προσωρινά από τη συνεδρίαση για να προβούν σε μια τριμερή συνάντηση.

Η ελληνική πλευρά χρειάζεται προς στιγμήν να διαβουλευθεί και στο εσωτερικό της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης ως προς το ελάχιστο όριο δόσης, δημοσιονομικού μαξιλαριού και επιμήκυνσης που μπορεί πολιτικά να δεχθεί. Και πάλι η εξέλιξη αυτή δεν συνιστά εμπλοκή. Το μέγεθος του “μαξιλαριού” εξαρτάται από το μέγεθος της επιμήκυνσης και την αποπληρωμή του ΔΝΤ. Το εύρος διακύμανσης της βρίσκεται ανάμεσα στα 20 με 30 δις για το “μαξιλάρι” και της επιμήκυνσης από τα 5 ως τα 15 χρόνια.

Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Γαλλίας, Γερμανίας στο περιθώριο του Eurogroup, για το χρέος

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: