“Salamis Storm 2018”: Η διακλαδική άσκηση που οδηγεί τις Ειδικές Δυνάμεις στην επόμενη μέρα (photos)




«Πρόβα τζενεράλε» για τη μεταπήδηση των ειδικών δυνάμεων στο επίπεδο της «Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου» μπορεί να θεωρηθεί η τετραμερής άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων με την επωνυμία «Salamis Storm 2018», όπως λένε μεταξύ άλλων ανώτατα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων της χώρας μας.

Στην άσκηση που γίνεται στις εγκαταστάσεις του φυτώριου των Ειδικών Δυνάμεων, στο στρατόπεδο της Νέας Περάμου, θα πάρουν μέρος στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων από την Ελλάδα, τη Σερβία, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Σίγουρα εντυπωσιακές είναι οι εικόνες για τους παρευρισκόμενους και όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Τα τμήματα από την ελίτ της Διακλαδικής διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων που έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και υλοποίησης θα ενωθούν ώστε να δείξουν την ραγδαία πρόοδο που έχουν κάνει σε πολλά επίπεδα κι αυτό γιατί στην άσκηση υπάρχουν μάτια και βλέπουν τι γίνεται και που υπάρχουν ανάγκες.

Η χώρα μας προσδοκά πολλά από τα έμπειρα στελέχη των ειδικών επιχειρήσεων μιας και είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες που ήδη έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να βοηθήσουν πολύ στον τομέα αυτό κυρίως με μέσα που αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να τα προμηθευτεί η Ελλάδα όσο και να το θέλει πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου άμυνας.

Στην διακλαδική διοίκηση ειδικού πολέμου θα υπάρχουν δυο βασικοί κορμοί ο ένας στον οποίο θα βρίσκονται όλες οι ειδικές μονάδες και των τριών κλάδων των ΕΔ και στον δεύτερο κορμό ένα μεγάλο μέρος των ειδικών δυνάμεων το οποίο θα είναι αυστηρά αεροκίνητο για τις ανάγκες άμεσης κάλυψης της νησιωτικής Ελλάδας.

Γ.Σ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: