“Πριονισμα” του Πριονιδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ: Κάλεσε σε επιθέσεις κατά Αριστερών




Σοκ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Παγγαίου, Χρήστου Πριονίδη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε σε πογκρόμ κατά των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χρήστος Πριονίδης που έχει παραιτηθεί από την παράταξη του πρώην δημάρχου Παγγαίου, Βασίλη Ξουλόγη, και δηλώνει ανεξάρτητος, είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο: “Να είστε σίγουροι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πως ήρθε η ώρα να την εισπράξετε αυτήν την οργή. Γιατί ο Θεός με την Παναγία και το Χριστό μας είναι μαζί μας. Και όχι με σας, που αναγάγετε όλα τα ανώμαλα και τα παρά φύση σε φυσιολογικά πράγματα. Εγώ δήμαρχε δεν θα αρκεστώ μόνο σε αυτόν τον λόγο, έκατσα το μεσημέρι κι έγραψα πέντε σειρές. Θα σου ζητήσω και πιο τρανά πράγματα από ένα ψήφισμα και από μια πορεία έως τις Πρέσπες. Να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα. Να σταμπάρουμε ποια είναι τα μαγαζιά των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν κι αυτοί στην Αθήνα. Να σταμπάρουμε ποια είναι τα αυτοκίνητα των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν αυτοί στην Αθήνα. Να δούνε πόσα απίδια έχει ο σάκος. Αγανακτώ με ανθρώπους που το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να το βουλώσουν. Κι όχι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκ του ασφαλούς κ κάτω από την ομπρέλα του Δημοσίου, είτε μισθός είναι είτε σύνταξη, να κάνουν κριτική”.

Την αποπομπή του από τη ΝΔ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα φασιστικά είπε ο ανεξάρτητος, Χρήστος Πριονίδης, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που με σημερινή του ανακοίνωση καλεί τη Νέα Δημοκρατία να διαγράψει το στέλεχός της.

«Η σιωπή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις φασιστικές χυδαιότητες του στελέχους της ΝΔ, Χρήστου Πριονίδη (δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παγγαίου), τον εκθέτει ανεπανόρθωτα και τον καθιστά συνένοχο» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι προτροπές και οι απειλές σε βία είναι ποινικά κολάσιμες πράξεις για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται: «’Αραγε, συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης ότι “είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν τον εμφύλιο πόλεμο;” Συμφωνεί ότι “πρέπει να σταμπάρουμε τα αμάξια και τα σπίτια των αριστερών και να τα σπάσουμε;” Συμφωνεί με το κάλεσμα για “επίθεση κατά βούληση;” Συμφωνεί με τις άθλιες εκφράσεις για τους ομοφυλόφιλους;

Εντάξει, είναι λογικό να φοβάται ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Σαμαρά και να προσχωρεί στη γραμμή του για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, πόσο λογικό όμως είναι να φοβάται ένα κομματικό στέλεχος και να μην βγάζει κιχ απέναντι σε τέτοιες ακρότητες;

Τελικά, ποιος κυβερνά αυτό το κόμμα;»

Τα μαζεύει ο δημοτικός σύμβουλος

Ο δημοτικός σύμβολος, Χρήστος Πριονίδης, μετά την θύελλα που προκάλεσε έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση μεταμέλειας στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Αισθάνομαι προδομένος, όπως και πολλοί άλλοι έλληνες και λειτούργησα με βάση το συναίσθημα και όχι τη λογική. Φυσικά και δεν το εννοούσα, αλλά ούτε και προέτρεψα οποιοδήποτε να χρησιμοποιήσει βία και ούτε πρόκειται να το κάνω. Αυτό το αποδεικνύει και η έως τώρα πορεία μου. Ασχολούμαι με τα κοινά, επειδή αγαπώ τον τόπο μου. Όταν νιώθω ότι πάνε να μου τον πάρουν, αισθάνομαι πληγωμένος και φορτίζομαι έντονα συναισθηματικά. Πάνω στην αγανάκτηση μου χρησιμοποίησα μια άστοχη φράση, όπου τώρα που είμαι ψύχραιμος, καταλαβαίνω πως ήμουν υπερβολικός και λάθος”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. KavalaPost

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: