Οι μέτοχοι της κυπριακής Συνεργατικής ενέκριναν την πρόταση της Ελληνικής Τράπεζας




Την έγκριση της πρότασης της Ελληνικής Τράπεζας αποφάσισε τη Δευτέρα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης, “σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 15ης Ιουνίου 2018, η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ενημερώνει ότι η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που διεξήχθη στις 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 18.30 αποφάσισε την έγκριση της πρότασης της Ελληνικής Τράπεζας η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής συναλλαγής σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος”.

Προστίθεται ότι “η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των απαραίτητων εποπτικών εγκρίσεων”.

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ιδρύθηκε το 1937 και παρέχει ευρύ φάσµα χρηµατοοικονοµικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών. Αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό παράδοσης, ιστορίας, δυναμισμού και καινοτομίας, καθώς προέρχεται από συγχωνεύσεις Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του Κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος και το καθένα συνέβαλε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στη διαμόρφωση του σημερινού δυναμικού οργανισμού. Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Η Κυπριακή ∆ηµοκρατία κατέχει το 77,34% των µετοχών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, το Ταµείο Ανακεφαλαιοποίησης το 21,88% και η Συνεργατική Κεντρική Εταιρεία Συµµετοχών το 0,78%.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη πρέπει να λογοδοτήσει για τη Συνεργατική, αναφέρει το ΔΗΚΟ

Επίθεση Οικολόγων στην κυβέρνηση: “Tεράστιες ευθύνες για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού”


ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 18/06/2018 20:49

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: