Επίθεση Οικολόγων στην κυβέρνηση: “Tεράστιες ευθύνες για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού”




Σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την υπόθεση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Η ακριβής ανακοίνωση έχει ως εξής:

Έκλεισε η συμφωνία (deal), έκλεισε και ο Συνεργατισμός

Σε μια νυκτερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έκλεισε τη συμφωνία για το ξεπούλημα της τελευταίας Κυπριακής τράπεζας, και ταυτόχρονα έβαλε την ταφόπετρα σε μια μοναδική ιστορία πέραν των 100 χρόνων.

Ο Κύπριος φορολογούμενος καλείται να πληρώσει τα σπασμένα των σκανδάλων και της κακοδιοίκησης. Καλείται ακόμα να πληρώσει για την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί μια περιουσία πέραν των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Καλείται ο Κύπριος φορολογούμενος να πληρώσει ακόμα 1.5 δις σε εγγυήσεις, ομόλογα και αποζημιώσεις των εργαζομένων. Για να μην υπολογίσουμε τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας με τους εκατοντάδες ανέργους και την αμφίβολη διαχείριση χιλιάδων δανειακών συμβάσεων είτε αυτές είναι εξυπηρετούμενες είτε όχι.

Ο Γενικός Ελεγκτής έχει δηλώσει ενώπιον της Βουλής ότι θα ζητήσει να γίνει διερεύνηση των πιθανών ποινικών ευθυνών. Ο Γενικός Εισαγγελέας , τα κόμματα και η Βουλή δεν μπορούν πλέον να σιωπούν. Η συμφωνία έχει κλείσει και δεν μπορεί κανένας να τους κατηγορήσει ότι επηρεάζουν την εξέλιξη των μυστικών διαπραγματεύσεων.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού. Ευθύνες όμως έχουν κι αυτοί που την άφησαν να διαπράξει αυτό το ξεπούλημα και να φεσώσει τον κυπριακό λαό αδίκως με ακόμα 5 δις ευρώ, ικανοποιώντας ίσως ύποπτα συμφέροντα.”

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ
ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 16/06/2018 10:25

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: