O Πρόεδρος της Γερμανίας ζήτησε συγνώμη για τα εγκλήματα των ναζί κατά των ομοφυλόφιλων




Συγνώμη για τα εγκλήματα και τις διώξεις που έγιναν εναντίον των ομοφυλόφιλων κατά τη διάρκεια του ναζισμού στη Γερμανία, αλλά και αργότερα, ζήτησε σε επίσημη τελετή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ.

Η τελετή έγινε στο Βερολίνο, με αφορμή τα δέκα χρόνια από την ανέγερση του μνημείου που θυμίζει τις διώξεις των ναζί εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταινμάγιερ «ζητώ συγνώμη για όσα έγιναν, για τον πόνο και το άδικο όσων υπέφεραν, αλλά και την μακρά περίοδο σιωπής που ακολούθησε τα εγκλήματα αυτά».

Συνέχισε λέγοντας «την εποχή του εθνικοσοσιαλισμού, η ζωή δεκάδων χιλιάδων ομοφυλόφιλων τραυματίστηκε με τον πιο ποταπό τρόπο.

Καταστράφηκε η ύπαρξη τους, βασανίστηκαν και στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Χιλιάδες από τους άνδρες αυτούς πέθαναν εκεί».

Ο Πρόεδρος της γερμανικής Δημοκρατίας επισήμανε ότι «ακόμη όμως και σήμερα υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, ωστόσο είναι αυτονόητο πως τώρα τα άτομα αυτά τελούν υπό την προστασία του κράτους μας».

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 03/06/2018 18:58

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: