Ο Μητσοτάκης έγινε σήμερα το θλιβερό φερέφωνο του Σαμαρά, τόνισε ο πρωθυπουργός




“Καλωσορίζω την πρόταση δυσπιστίας, που κάνατε. Κι αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε”, είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την πρόταση μομφής του Κ. Μητσοτάκη.

“Άκουσα τη θεατρικά προσχεδιασμένη ομιλία του κυρίου Μητσοτάκη. Ο κύριος Μητσοτάκςη επέλεξε να μετατραπεί σε θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, του κυρίου Σαμαρά, που έστησε όλη του την πολιτική διαδρομή πάνω στο θέμα των Σκοπίων, αν και ήταν ο πρώτος που στις 2/12/1992 στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ απεδέχθη να καταγραφούν τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας”, είπε ο πρωθυπουργός.

“Ο Σαμαράς είχε το θράσος να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη… και τώρα παριστάνει τον θεματοφύλακα των πατριωτικών αξιών του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου”, είπε ο πρωθυπουργός.

“Ο κύριος Σαμαράς θέτει σε ομηρία έναν άλλο Μητσοτάκη, και τον οδηγεί σε μια συμπεριφορά θεσμικών ακροβασιών, γιατί το να εμπλέκει τον ΠτΔ για το τι ορίζει το Σύνταγμα είναι θεσμική ακροβασία”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Θα αναμετρηθούμε με την ιστορία και τις ευθύνες μας, μόνο που εσείς αυτό το τριήμερο με τη δική σας πολιτική οικογενειακή ιστορία και κινδυνεύετε να βρεθείτε εντυπωσιακά ελλιποβαρής”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Βγαίνουμε από τα μνημόνια

“Η συνεδρίαση αυτή έχει ιστορικό χαρακτήρα επειδή μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια ψηφίζουμε έναν νόμο που είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς”, είπε πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Ψηφίζουμε τα τελευταία μέτρα, του τελευταίου προγράμματος της κυβέρνησης”.

“Τιμήσαμε τις δεσμεύσεις μας και η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια”, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Παραλάβαμε μια χώρα με εσκεμμένα άδεια ταμεία και σήμερα έχει απόθεμα και πρόσβαση στις αγορές. Παραλάβαμε ένα κράτος που ξόδευε τα ευρωπαϊκά προγράμματα για φίλους επιχειρηματίες του τότε καθεστώτος και σήμερα παίρνουμε συγχαρητήρια επειδή είμαστε πρώτοι στην απορροφητικότητα”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος τόνισε πως η χώρα μας αποκαθιστά τον ηγετικό της ρόλο στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. “Όλοι συμφωνούν πως η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα αλλά μέρος της λύσης και ότι για πρώτη φορά έχουμε αναπτυξιακό σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος και όλες οι πλευρές εργάζονται ώστε να εξασφαλιστεί στις 21 Ιουνίου μια λύση για την ελάφρυνση του χρέους, που θα καθιστά την πρόσβαση της Ελλάδας τον Αύγουστο σταθερή και διαρκή.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βρεθεί αυτή η λύση γιατί είναι κοινή βούληση όλων για να βρεθεί αυτή η λύση”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής το οικονομικό επιτελείο για τη δουλειά που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια.

“Η Ελλάδα φτάνει στο τέλος μια επίπονης διαδρομής και η επιτυχία της Ελλάδας αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. “Αυτή η Βουλή βρέθηκε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις όλα αυτά τα τρία χρόνια, ανταπεξήλθαν όμως και το ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια οφείλεται στην ψήφο των βουλευτών της συμπολίτευσης”, είπε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: