Μελλοντική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με θετικούς οιωνούς, “βλέπουν ” οι Ελβετοί

File Photo: (L-R) German Finance Minister Olaf Scholz, European Commissioner for Economic and Financial Affairs, Pierre Moscovici, French Finance minister Bruno Le Maire and Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos during a meeting of the Eurogroup in Luxembourg, 21 June 2018. EPA/JULIEN WARNAND
«Καλές ημέρες για τα ελληνικά ομόλογα» βλέπει η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung (NZZ) . Και αυτό γιατί ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor’s αναβάθμισε το μακρoπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας από Β σε Β+, με σταθερή προοπτική για το μέλλον.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, μετά την τελευταία αναβάθμιση «τα ομόλογα απέχουν μόλις μία βαθμίδα από την κατηγορία της “σύστασης για επένδυση”. Μόνο τότε θα αρχίσει και πάλι να προτιμά τα ελληνικά ομόλογα μία ευρύτερη ομάδα επενδυτών. Και η ΕΚΤ συνυπολογίζει μόνο τίτλους αυτής της κατηγορίας στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων που υλοποιεί. Πάντως (ήδη) οι επενδυτές δέχθηκαν πολύ θετικά τη βελτιωμένη αξιολόγηση».

Η ελβετική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι «την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ανακοίνωσαν διευκολύνσεις για το ελληνικό χρέος. Κατάφεραν να συμφωνήσουν στις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης και, από τον Αύγουστο, να αναχρηματοδοτείται με τις δικές της δυνάμεις στις αγορές. Η αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poors τη Δευτέρα ήταν η αντίδραση σε αυτή την απόφαση».

Το Eurogroup βελτίωσε τη μακροπρόθεση βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, λέει ο Fitch

Νέα αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P μετά την απόφαση του Eurogroup

27/06/2018 23:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal