Λύτρωση οι καθυστερήσεις για την Αγγλία: Σκοράροντας στο 91′ επικράτησε της Τυνησίας




Με την… υπογραφή του Χάρι Κέιν η Αγγλία κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της Τυνησίας για την 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο αρχηγός των “Τριών Λιονταριών” σκόραρε στο 11′ και 91′ κι έδωσε στις καθυστερήσεις τους τρεις βαθμούς. Νωρίτερα είχε ισοφαρίσει η Τυνησία με πέναλτι του Σασί (35′), σε ένα ματς που η Αγγλία ήταν καλύτερη και είχε και δύο δοκάρια.

Η Αγγλία μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και κυνήγησε από νωρίς το γκολ, που θα έδιωχνε το άγχος. Μόλις στο 11′ κατάφερε να αξιοποιήσει την πίεση και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, έχοντας νωρίτερα απολέσει 2-3 καλές ευκαιρίες. Ο Χάρι Κέιν ήταν αυτός που χρειάστηκε σκόρερ, καθώς εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του Χασέν και από κοντά έκανε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των Τυνήσιων έγινε αναγκαστική αλλαγή και στη θέση του μπήκε ο Μπεν Μουσταφά. Τα “Τρία Λιοντάρια” συνέχισαν να πιέζουν, αλλά σε μια ανύποπτη φάση ο Γουόκερ έκανε ένα… ανόητο πέναλτι κι έδωσε την ευκαιρία στην Τυνησία να ισοφαρίσει στο 35′ με τον Σασί. Η Αγγλία έχει να δεχτεί γκολ από πέναλτι σε τελική φάση Μουντιάλ από το 1998.

Οι παίκτες του Σαουθγκέιτ συνέχιζαν να πιέζουν και να χάνουν μοναδικές ευκαιρίες έχοντας δύο δοκάρια (39′, 44′). Οι ευκαιρίες, όμως, δεν αξιοποιήθηκαν και οι δύο ομάδες πήγαν με το 1-1 στα αποδυτήρια. Η επανάληψη είχε το ίδιο μοτίβο. Η Αγγλία πίεζε και η Τυνησία αμυνόταν μαζικά. Η διαφορά είναι ότι τα “Τρία Λιοντάρια” δεν μπορούσαν να βρουν ανοιχτούς χώρους, ώστε να εκμεταλλευτούν την ταχύτητά τους. Το αποτέλεσμα ήταν η Αγγλία να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει μια κλασική ευκαιρία.

Η λύτρωση ήρθε στις καθυστερήσεις από τον Χάρι Κέιν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ, ο Μαγκουάιρ έπιασε την κεφαλιά και ο αρχηγός της Αγγλίας δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Διαιτητής: Γουίλμαρ Ρόλνταν (Κολομβία)

Κίτρινες κάρτες: 33′ Γουόκερ

ΤΥΝΗΣΙΑ (Ναμπίλ): Χασέν (16′ λ.τρ. Μπεν Μουσταφά), Μεριάχ, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μπρον, Μααλούλ, Σκιρί, Μπαντρί, Σασί, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Καζρί (85′ Καλιφά), Σλιτί (73′ Μπεν Αμόρ)

ΑΓΓΛΙΑ (Σάουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Ντέλε Άλι (80′ Λόφτους-Τσικ), Χέντερσον, Λίνγκαρντ (90+3′ Ντάιερ), Γιανγκ, Στέρλινγκ (68′ Ράσφορντ), Κέιν

strong>18/06/2018 22:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σότσι, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: