Λυσσαλέα επίθεση του VMRO στον Ζάεφ: Ορκιζόταν στα παιδιά του ότι δεν θα αλλάξει το όνομα




Βαρύ κατηγορώ εξαπολύουν οι εθνικιστές του VMRO στα Σκόπια κατά του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με μια σκληρή ανακοίνωση τους.

  • «Ο Ζόραν Ζάεφ σχεδιάζει με απλή πλειοψηφία να περάσει από τη Βουλή μια επαχθή συμφωνία με την οποία εισάγει αλλαγές στο Σύνταγμα για τις οποίες απαιτούνται τα 2/3. Μόλις πριν από έναν μήνα, ο Ζάεφ έλεγε πως οι απαιτήσεις της Ελλάδα για αλλαγές στο όνομα και το Σύνταγμα είναι ατιμωτικές. Τώρα ξεδιάντροπα, από το κυβερνητικό πόντιουμ ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το προοίμιο και θα μετονομαστεί σε Κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν:

«Με αυτή τη συμφωνία ο Ζόραν Ζάεφ έχει καταστρέψει τις ιδρυτικές Αρχές του κράτους της ΠΓΔΜ (χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία) και θέτει σε κίνδυνο το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού που έχει ο «μακεδονικός» λαός. Προσπαθεί να εξαπατήσει τον λαό λέγοντας πως η συμφωνία ενισχύει τη «μακεδονική» ταυτότητα, κάτι που αρνήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός γράφοντας στα social media πως η συμφωνία δεν αναγνωρίζει το μακεδονικό έθνος”.

Συνεχίζει η ανακοίνωση:

“Ο Ζάεφ έδειξε πως είναι ένα πρόσωπο που δεν έχει ούτε αξιοπρέπεια, ούτε τιμά τα λόγια του. Για χρόνια χειραγωγούσε τον λαό λέγοντας πως δεν θα άλλαζε το όνομα και το Σύνταγμα και ορκιζόταν ακόμα και στα παιδιά και τους προγόνους του».

Το VMRO-DPMNE δεν θα στηρίξει τη συμφωνία γιατί είναι επώδυνη και αντίθετη στα εθνικά συμφέροντα.

Πηγή: MakFax

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: