Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται για την επίσκεψη Νετανιάχου στο Παρίσι




Τρία γαλλικά συνδικάτα δημοσιογράφων διαμαρτυρήθηκαν σήμερα, παραμονή της επίσκεψης στο Παρίσι του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, κρίνοντας “ανυπόφορο για περισσότερους από έναν λόγους” το γεγονός ότι θα τον δεχθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Για το Εθνικό Συνδικάτο Δημοσιογράφων (SNJ), το SNJ-CGT και το CFDT Journalistes: “Η καταστολή στη Γάζα κατά του πληθυσμού των πολιτών (…) έχει προκαλέσει περισσότερους από 100 θανάτους και περίπου 8.000 τραυματισμούς από πραγματικά πυρά” και “μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται παιδιά, νέοι και μέλη των σωστικών συνεργείων”.

Εξάλλου “στις διαδηλώσεις οι επίλεκτοι σκοπευτές του (ισραηλινού) στρατού βάζουν στόχο σκοπίμως τους Παλαιστίνιους δημοσιογράφους μολονότι είναι αναγνωρίσιμοι με το γιλέκο τους PRESSE”, επισημαίνουν τα τρία συνδικάτα σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Σε αυτήν, τα συνδικάτα κρίνουν επίσης “αδιανόητη” την επίσκεψη του Νετανιάχου και καλούν τον Μακρόν να τον “φέρει προ των ευθυνών του”.

“Θα πρέπει να σταματήσει η καταστολή κατά των άοπλων πολιτών, κατά των Παλαιστίνιων αδελφών μας και να απελευθερωθούν όλοι οι δημοσιογράφοι που έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί”, καταλήγουν τα συνδικάτα αυτά στην κοινή τους ανακοίνωση.

04/06/2018 15:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: