Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαψεύδει τους Τούρκους: Δεν υπάρχει συμφωνία για τους Κούρδους Συρίας




Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, διέψευσε χθες τα δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης που υποστήριξαν ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας σχετικά με «ένα σχέδιο τριών σταδίων» για την απόσυρση των ομάδων των Κούρδων ανταρτών του YPG από την πόλη Manbij της Συρίας.

“Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία με την κυβέρνηση της Τουρκίας”, δήλωσε η εκπρόσωπος Χέδερ Νάουερτ με δήλωση που έκανε στην Ουάσιγκτον.

“Συνεχίζουμε να διεξάγουμε συζητήσεις σχετικά με τη Συρία και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι Αμερικανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν συναντηθεί στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα για συνομιλίες επί του θέματος.

Ως γνωστόν, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας παραπληροφόρησε χθες γράφοντας ότι η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον κατέληξαν σε τεχνική συμφωνία σχετικά με το σχέδιο απόσυρσης, μια κίνηση που η Τουρκία έχει από καιρό ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η είδηση φαίνεται ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι αληθινή.

Σχετική δήλωση είχε κάνει και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, στην Ουάσιγκτον, στις 4 Ιουνίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: REUTERS

Επιστρέφει στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρέσβης για να ετοιμάσει την επίσκεψη του Τσαβούσογλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: