Το προφίλ του ύποπτου για το αιματοκύλισμα Δημήτρη Παγουρτζή μέσα από το Facebook




Ο Ελληνικής καταγωγής Δημήτριος Παγουρτζής κατηγορείται ότι είναι ο μαθητής που αιματοκύλισε το Λύκειο στο Σάντα Φε του Τέξας. Ποιος είναι όμως ο κατηγορούμενος 17χρονος εκτελεστής; 

Μια εικόνα ξεκίνησε ήδη να σχηματίζεται για τον 17χρονο κατηγορούμενο από το Σάντα Φε του Τέξας. Δέκα άτομα – ένας δάσκαλος και εννέα μαθητές – πέθαναν στη φονική επίθεση, σύμφωνα με αρχές, εκπρόσωποι των οποίων δήλωσαν ότι ο ύποπτος, ο οποίος είναι ακόμα ζωντανός και βρίσκεται υπό κράτηση, μπορεί να έχει τοποθετήσει εκρηκτικά μέσα και γύρω από το σχολείο. Τα ονόματα των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ο κυβερνήτης του Τέξας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι εκτιμάται ο 17χρονος χρησιμοποίησε όπλα που ο πατέρας του Αντώνιος Παγουρτζής είχε αγοράσει νόμιμα, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα πιστόλι.

Κραυγή απόγνωσης και συμπαράστασης από τους μαθητές του Πάρκλαντ, για το νέο μακελειό

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Heavy, o πατέρας του κατηγορουμένου στο Facebook ακολουθεί τη σελίδα του Fox News και της εκπρόσωπου της NRA Dana Loesch .

Η μητέρα του ύποπτου σε ανάρτηση της αναφέρει: “Κάνε την Αμερική Μεγάλη Ξανά. Πηγαίνετε στην εκκλησία και λατρεύετε το Θεό” καθώς και άλλες θρησκευτικού χαρακτήρα αναρτήσεις.

Η μητέρα του Δημήτρη Παγουρτζή είναι η Ρόουζ Μαρία Κοσμετάτου. Ο πατέρας του είναι ο Αντώνιος Παγουρτζής. Παντρεύτηκαν το 2000 όταν εκείνος ήταν 45 ετών και ήταν 30 ετών, σύμφωνα με ηλεκτρονικά αρχεία.

Ενώ οι σελίδες Facebook των γονιών του είναι αθώες, το Instagram και το Facebook που φαίνονται να ανήκαν στον κατηγορούμενο είχαν ανησυχητικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με τη σελίδα του Facebook, ο Παγουρτζής ήταν στην προτελευταία τάξη στο Λύκειο του Σάντα Φε.

Ο κατηγορούμενος μαθητής φέρεται να ανέβασε φωτογραφία από ένα μπλουζάκι με την επιγραφή “Born to Kill” στη σελίδα του στο Facebook πριν από το μακελειό, αν και τώρα η σελίδα στο Facebook έχει διαγραφεί.

Μια σελίδα Instagram που μπορεί να ανήκει σε αυτόν, ακολουθούσε πολλούς λογαριασμούς σχετιζόμενους με όπλα.

Μια άλλη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τον Παγουρτζή στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνει ένα σακάκι με εικόνες από ναζιστικά σύμβολα.

Ο πατέρας του είναι μετανάστης από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook. “Εργάστηκε στο North American Marine, Inc”, ζει στο Χιούστον του Τέξας και είναι από την Μαγουλίτσα της Καρδίτσας. Η σελίδα του στο Facebook είναι γεμάτη με φωτογραφίες των σκαφών. Ακολουθεί τις σελίδες του Fox News και της Dana Loesch (NRA). Οι περισσότερες άλλες αναρτήσεις του πατέρα του αφορούν σε πόλεις στην Ελλάδα.

Οι γονείς του 

Ο πατέρας φαίνεται να κατέχει  ναυτιλιακή εταιρεία. Άλλες φωτογραφίες στη σελίδα του  Facebook του πατέρα  τον δείχνουν σε έναν τρακτέρ και με μέλη της οικογένειας.

Μία φωτογραφία φαίνεται να δείχνει τον μπαμπά να ρίχνει με τόξα βέλη μαζί με παιδιά. Δεν εχει καταστεί σαφές πώς ο ύποπτος κατάφερε να έχει στην κατοχή του τα όπλα που χρησιμοποίησε στο μακελειό. Οι γονείς του ύποπτου δεν έχουν σχολιάσει τη σφαγή. Σύμφωνα με το Facebook, ο ύποπτος φαίνεται να έχει επίσης μια αδελφή.

Η μητέρα του σύμφωνα με μισθολογικά στοιχεία της Πολιτείας του Τέξας αμείβεται ως «Διοικητικός Συνεργάτης στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία, ένα τμήμα του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Γκάλβεστον».

Το Click2Houston ανέφερε ότι οι αρχές αναζητούσαν την κατοικία του υπόπτου.
“Αστυνομικοί βρέθηκαν στο σπίτι του , περίπου τρία μίλια μακριά από το σχολείο. Ένας αντιπρόσωπος της κομητείας Harris δήλωσε ότι «υπάρχει μια βόμβα στο σπίτι», σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό. Τα ηλεκτρονικά αρχεία δείχνουν ότι η μαμά του Δημήτρη Παγουρτζή ζει σε ένα τροχόσπιτο σε αυτό το ακίνητο.

Έντονο το ελληνικό στοιχείο

Η οικογένεια φαίνεται να έπαιρνε μέρος σε βραδιές ελληνικών χωρών μέσω μιας ορθόδοξης εκκλησίας. Η μητέρα του ύποπτου ανέβασε μια σχετική φωτογραφία στη σελίδα της στο Facebook.

Το 2014 ο Δημήτρης Παγουρτζής ήταν χορευτής στο ελληνικό φεστιβάλ Galveston, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Facebook. Η φωτογραφία του παρουσιάστηκε επίσης στην ιστοσελίδα της Κοίμησης της Θεοτόκου, της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στο Γκάλβεστον του Τέξας, όπου εμφανίζεται ως χορευτής.

Η μητέρα του ύποπτου ανέβαζε ως επί το πλείστον θετικά σχόλια στη σελίδα της στο Facebook και έκανε αναφορές στην Ελλάδα. “Αγαπάει έντονα γιατί όλα έχουν ένα τέλος”, είναι μια από τις αναρτήσεις της. Ανέβαζε επίσης θετικές φράσεις για τον Ιησού Χριστό και του να είσαι Χριστιανός. Η εικόνα προφίλ της Rosa είναι ένα καρτούν για τον καφέ. Οι αναρτήσεις των γονιών του δράστη είναι ως επι το πλείστον οικογενειακές φωτογραφίες.

ΠΗΓΗ: Facebook

Ο ύποπτος για το μακελειό, Δημ. Παγουρτζής σχεδίαζε να αυτοκτονήσει, λέει ο κυβερνήτης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: