Στην “προοδευτική” Τουρκία άνοιξε το πρώτο shopping mall μόνο για συντηρητικές γυναίκες




Στην περιοχή Ζεϊτίνμπουρνου (στα ελληνικά Κυκλόβιον), μια περιοχή της Κωνσταντινούπολης στην ευρωπαϊκή πλευρά όπου ζουν μεσαίας τάξης κυρίως οικογένειες, άνοιξε το πρώτο εμπορικό κέντρο μόνο για γυναίκες.

Το όνομά του είναι Zeruj Port και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Τ24, περιέχει 126 μαγαζιά μόνο για γυναίκες. Τα εγκαίνια έγιναν στην παρουσία πολλών γυναικών και την κορδέλα έκοψαν άντρες μαζί με την πρόεδρο του ΔΣ του εμπορικού κέντρου, Ζεχρά Οζκαϊμάζ. Θα είναι το καμάρι της Μέσης Ανατολής, είπε για το εμπορικό αυτό κέντρο η Οζκαϊμάζ που απαντώντας σε διάφορα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι δεν ισχύει πως δεν θα μπορούν να εισέρχονται στο mall άντρες. «Δημιουργήσαμε μια τέτοια ατμόσφαιρα όπου και τα παιδιά και ολόκληρη η οικογένεια θα μπορούν να έρχονται και να κάνουν την βόλτα τους», πρόσθεσε.

Στα εγκαίνια ένας ιμάμης διάβασε την προσευχή, το Kur`an-ı Kerim, και στην συνέχεια οι προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν στα μαγαζιά που απευθύνονται σε συντηρητικές, όπως αναφέρεται, γυναίκες.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/05/2018 20:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: