Έξι μέλη της Χαμάς σκοτώθηκαν στην έκρηξη στη Γάζα: Το Ισραήλ διαψεύδει ότι εμπλέκεται

File Photo: Παλαιστίνιοι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό στη μεθόριο Γάζας – Ισραήλ EPA, MOHAMMED SABER
Τελικά έξι μέλη της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς σκοτώθηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, γνωστοποίησε το ισλαμιστικό κίνημα, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι βρίσκεται από πίσω.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγειάς στη Γάζα, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε μια έκρηξη η οποία, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, έμοιαζε να οφείλεται σε ατύχημα, στην περιοχή Αζ- Ζαουαϊντα, στην καρδιά του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα, ανακοίνωσαν σε ένα δελτίο τύπου ότι τα θύματα ήταν μέλη τους και κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι προκάλεσε την έκρηξη, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας «περίπλοκης επιχείρησης ασφαλείας και πληροφοριών», χαρακτηρίζοντας την έκρηξη «έγκλημα» και «σοβαρό περιστατικό ασφαλείας» που σχεδιάστηκε από τον «σιωνιστή εχθρό».

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην έκρηξη στη Γάζα.

«Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) δεν εμπλέκονται σε αυτό το περιστατικό με οιοδήποτε τρόπο» επισήμανε ένας εκπρόσωπος του στρατού.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι είχαν σκοτωθεί 5 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας σε μια έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν είχαν προς το παρόν διευκρινιστεί, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα το υπουργείο ανέφερε ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην έκρηξη, η οποία, σύμφωνα με κατοίκους, φαίνεται να οφείλεται σε ατύχημα, στην περιοχή Αζ- Ζαουαϊντα, στο κέντρο του παλαιστινιακού θύλακα.

Η έκρηξη σημειώθηκε έπειτα από διαδηλώσεις εβδομάδων και αιματηρές συγκρούσεις στα σύνορα Γάζας- Ισραήλ, ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για ισραηλινή επιδρομή.
Μια εκπρόσωπος τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων διαβεβαίωσε νωρίτερα ότι δεν είχε γνώση του περιστατικού.

Περισσότερες ειδήσεις Κόσμος εδώ

05/05/2018
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP
Γάζα, Παλαιστίνη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: