Περιορισμούς θέτει ο Τζουλιάνι, αν ο Τράμπ εμφανιστεί ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα




Ο νέος επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρούντι Τζουλιάνι, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, δήλωσε την Πέμπτη ότι εάν ο εντολέας του συμφωνήσει να μιλήσει στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, η συνέντευξη που θα του δώσει δεν πρέπει να είναι μεγάλη σε διάρκεια, ενώ θα πρέπει να επικεντρωθεί στην φερόμενη απόπειρα της Ρωσίας να επηρεάσει την έκβαση των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ το 2016.

Όταν του ζητήθηκε να πει ποια ερωτήματα θεωρεί πως θα ήταν προσήκον να θέσει ο Μάλερ στον Τραμπ, ο Τζουλιάνι ανέφερε δύο: «Είχε κλειστεί κάποια συμφωνία με τους Ρώσους;» και «υπήρξε οποιαδήποτε συνάντηση του Τραμπ με Ρώσους;». Κατά τον ίδιο, θα μπορούσαν επίσης να τεθούν ερωτήματα γύρω από την καθαίρεση του τότε διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμι πέρυσι από τον Τραμπ και το εάν αποτελούσε παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Ο Τζουλιάνι είπε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι θέλει, εάν ο Τραμπ δεχθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του Μάλερ, να μην ορκιστεί κι η διάρκεια της συνέντευξης να μην ξεπεράσει τις 2½ ώρες.

Τα δύο στρατόπεδα διαπραγματεύονται το ενδεχόμενο κατάθεσης του Τραμπ ενώπιον του Μάλερ εδώ και μήνες.

Ο Τζουλιάνι, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα των δικηγόρων του προέδρου τον Απρίλιο, ανέφερε πως προσπαθεί να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα όσον αφορά το εάν είναι καλή ιδέα ο μεγιστάνας να συμφωνήσει να μιλήσει στον Μάλερ. Προσπαθούν ο ειδικός εισαγγελέας και η ομάδα του «να παγιδεύσουν τον πρόεδρο;» διερωτήθηκε. Πρόσθεσε ότι η ομάδα των δικηγόρων του Τραμπ θα έχει καταλήξει σε μια απόφαση μέσα σε δύο ως το αργότερο τρεις εβδομάδες. «Θέλουμε να τελειώνουμε με αυτό», διαβεβαίωσε.

04/05/2018 08:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: