Με υψηλότερους ρυθμούς αναπτύχθηκε ο τομέας της μεταποίησης στην Κίνα τον Μάιο του 2018




O μεταποιητικός τομέας της Κίνας αναπτύχθηκε τον Μάιο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ μηνών. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) του τομέα αυξήθηκε στις 51,9 μονάδες από 51,4 τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (NBS).

Σημειώνεται ότι οι τιμές πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνουν αύξηση της δραστηριότητας. Η τιμή του δείκτη ήταν υψηλότερη σε σχέση με τον Μάιο του 2017 (51,2 μονάδες) και η μεγαλύτερη από πέρυσι τον Οκτώβριο.

«Ο μεταποιητικός τομέας αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό, με την αναπτυξιακή δυναμική να έχει ενισχυθεί περαιτέρω», δήλωσε υψηλόβαθμος στατιστικολόγος της NBS. O επίσημος δείκτης PMI για τον μεταποιητικό τομέα της Κίνας ήταν αρκετά υψηλότερος από τις προβλέψεις. Η ιαπωνική χρηματιστηριακή εταιρεία Nomura ανέμενε μία τιμή 51,5 μονάδων, υψηλότερη από τη μέση πρόβλεψη των 51,4 μονάδων.

Η Nomura ανέφερε ότι η ανάκαμψη τον Μάιο καθοδηγήθηκε κυρίως από τον υποδείκτη «παραγωγής εργοστασίων», ιδιαίτερα από την κατεργασία σιδηρούχων μετάλλων. Τόσο η παραγωγή όσο και η ζήτηση συνέχισαν να αυξάνονται, καθώς οι υποδείκτες για την παραγωγή και τις νέες παραγγελίες αυξήθηκαν στις 54,1 και 53,8 μονάδες, αντίστοιχα.

31/05/2018 14:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Xinhua
Πεκίνο, China

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: