Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το Κυπριακό, οι εξελίξεις μετά τη σύγκρουση Γενικού Ελεγκτή – Επιτρόπου Νομοθεσίας, οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών σε σχέση με καταγγελίες του Υπουργού Παιδείας και η ενδεχόμενη πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Τράπεζα Κύπρου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται από τον σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Κυπριακό στο ψυγείο και θερμό φθινόπωρο λόγω Ενεργειακού» γράφει στο κύριο της θέμα ότι δεν φαίνεται τίποτε στον κοντινό ορίζοντα που να δημιουργεί αισιοδοξία αναφορικά με θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό, ότι η στασιμότητα θα κρατήσει μέχρι το φθινόπωρο, ενώ τα ενεργειακά θέτουν σε αμφιβολία ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων. Αλλού γράφει για τις απολαβές αξιωματούχων ότι ο Γενικός Ελεγκτής εισπράττει καθαρό μισθό €71,9 χιλιάδες και €56 χιλιάδες η Επίτροπος Νομοθεσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετά από τρεις δεκαετίες έγινε ελληνικός γάμος στην Καρπασία στη παρουσία εκατοντάδων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Ανάρμοστοι έλεγχοι Οδυσσέα εκτός ορίων» και γράφει ότι η σύγκρουση του Γενικού Ελεγκτή με τη Επίτροπο Νομοθεσίας αφήνει τις σαφέστερες αιχμές εναντίον του για υπέρβαση εξουσίας και παραβίαση των κωδίκων δεοντολογίας στους οποίους ομνύεται ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατά τη διενέργεια των ελέγχων του. Αλλού γράφει ότι οι πρόσφατες καταγγελίες του Υπουργού Παιδείας εναντίον του Προέδρου και του ΓΓ της ΠΟΕΔ για πρόθεση παρέμβασης σε διαδικασία διοικητικής έρευνας εξόργισαν την οργάνωση, οδηγώντας την στη λήψη μέτρων. Σε άλλο θέμα γράφει για τον επαναπατρισμό το Γλαύκου Σχίζα και την επένδυσή του στην Ευρύχου με εκτροφή πουλερικών ελευθέρας βοσκής.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Μέτωπο κατά Χαμπιαούρη» γράφει ότι το δυσμενές προνόμιο να εισπράξει την απαρέσκεια των εκπαιδευτικών οργανώσεων ολόκληρης της ΕΕ, ίσως αποκτήσει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, τον οποίο θα καταγγείλει διεθνώς η ΠΟΕΔ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εκδίκηση και ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών φαίνεται να κρύβονται πίσω από την απόπειρα φόνου που έγινε χθες τα ξημερώματα εναντίον 33χρονου στο Τραχώνι. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι εντατικά εργάζονται όλες οι πλευρές εντός και εκτός Κύπρου για να κλείσει η απόκτηση του καλού Συνεργατισμού από τον επενδυτή που θα ικανοποιήσει περισσότερο τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Ξεφορτώνεται πλαγίως τα κόκκινα δάνεια» και γράφει ότι μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους €7 δισ. ετοιμάζεται να βγάλει προς πώληση η Τράπεζα Κύπρου, ενώ ανάλογες κινήσεις εξετάζονται από άλλες τράπεζες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν φωτογραφίες από την προστατευόμενη παραλία της Λάρας όπου πλοίο που πραγματοποιεί κρουαζιέρες από την Πάφο κατέβασε επιβάτες του ανοίγοντας καταπακτή στην προστατευόμενη παραλία που αποτελεί και μέρος ωοτοκίας χελωνών. Αλλού γράφει ότι έντονες διαφωνίες υπάρχουν εντός της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας για την επιλογή μεταξύ των δύο υποψήφιων επενδυτών και ότι Χ. Γεωργιάδης σπεύδει να προκαταλάβει εξελίξεις με το διορισμό δύο έμπιστων στον ίδιο προσώπων.
ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
21/05/2018 07:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: