Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η επίθεση εγκληματικών στοιχείων κατά αστυνομικών, το βράδυ του Σαββάτου στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του ενός κυριαρχεί στα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου. Στα πρωτοσέλιδα τους, οι σημερινές εφημερίδες προβάλλουν επίσης τις αποφάσεις της Νομικής Υπηρεσίας για τα επόμενα βήματα σχετικά με την έδρα της Αλληλεγγύης, το θάνατο της μητέρας του Προέδρου της Δημοκρατίας, τη σημερινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και τα νεότερα στοιχεία στο πλαίσιο της διερεύνησης του διπλού φονικού στο Στρόβολο.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αδίσταχτοι γκάνγκστερς, οργή προέδρου και μήνυμα στον υπόκοσμο για μηδενική ανοχή», γράφει ότι σαν ένα νέο είδος εγκλήματος, που εισήχθη από το εξωτερικό, χαρακτηρίστηκε η ένοπλη επίθεση εγκληματικών στοιχείων εναντίον αστυνομικών, το βράδυ του Σαββάτου και αναφέρεται στην αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον των δύο αστυνομικών ως επίθεση κατά του κράτους. Αλλού γράφει ότι απεβίωσε η μητέρα του Προέδρου Αναστασιάδη. Σε άλλη είδηση η «Α» γράφει ότι η Νομική Υπηρεσία αναμένεται να δώσει γραμμή στο υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι για την έδρα της Αλληλεγγύης.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Κήρυξαν πόλεμο στον υπόκοσμο», γράφει στο κύριο του θέμα πως η ανταλλαγή πυροβολισμών και τα πυρά κατά δύο αστυνομικών στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ισραήλ, σηματοδοτεί μια σαφή αλλαγή της στάσης της πολιτείας έναντι του οργανωμένου εγκλήματος. Αλλού γράφει ότι αναρτημένες σε ειδική ιστοσελίδα πλέον οι δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων συνολικά 63 αξιωματούχων βάσει της σχετικής νομοθεσίας σύμφωνα με την οποία όφειλαν να υποβάλουν δήλωση συνολικά 1.483 δημόσια εκτεθειμένα άτομα. Σε άλλη είδηση γράφει ότι νέα στοιχεία στην υπόθεση του διπλού φονικού προέκυψαν από τις ανακρίσεις και η Αστυνομία στοχεύει να καταχωρίσει την υπόθεση στο Δικαστήριο μέχρι την Παρασκευή.

Κάτω από τον τίτλο «Αδίστακτοι γκάνγκστερ», ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι σοβαρές εγκληματικές ενέργειες που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες επιτείνουν το κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες και θα πρέπει όλο το θέμα να προβληματίσει την ηγεσία της Αστυνομίας, όσο και αν προσπαθεί να διασκεδάσει αυτές τις ανησυχίες. Αλλού γράφει ότι το θέμα της δημιουργίας του Υφυπουργείου Τουρισμού αναμένεται να τεθεί σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για ακόμη μια φορά, με το κλειδί να είναι η στάση των κομμάτων ως προς τη μορφή που θα πάρει το Υφυπουργείο Τουρισμού. Γράφει επίσης ότι από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν οι προθέσεις των μεγαλομετόχων της Ελληνικής Τράπεζας σχετικά με την υποβολή δεσμευτικής πρότασης για την εξαγορά του καλού χαρτοφυλακίου του Συνεργατισμού.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Άγριο Γουέστ και η κυβέρνηση ψάχνει μέτρα» και γράφει ότι άγρια φονικά, ένοπλες ληστείες, βόμβες σε αυτοκίνητα, ναρκωτικά πιστολίδι σε κατοικημένη περιοχή με αστυνομικό να τραυματίζεται σοβαρά από εγκληματικά στοιχεία. Προσθέτει ότι το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών βρίσκεται στο ζενίθ, με τους «κυβερνώντες να περιορίζονται σε βαρύγδουπες δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώνει εξοργισμένος και τον Υπουργό Δικαιοσύνης να ψάχνει… τους ‘αρμόδιους’». Αλλού γράφει ότι αύριο θα επισκεφτεί το Πολιτικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία φτάσει σήμερα στην Κύπρο για να διερευνήσει εκ νέου την κατάσταση στην κατεχόμενη πόλη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διμερείς σχέσεις, Κυπριακό, οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ, καθώς και ζητήματα της ευρωπαϊκής και διεθνούς επικαιρότητας θα βρεθούν στην ατζέντα των συνομιλιών τω Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου – Ελλάδας.

ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
07/05/2018 07:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: