Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η σημερινή σύσκεψη αρχηγών στην Βουλή, παρουσία και του Γενικού Εισαγγελέα, για την κενή βουλευτική έδρα, οι έρευνες σε σχέση με τον θάνατο του 10χρονου μαθητή, τα νέα στοιχεία σε ότι αφορά το άγριο διπλό φονικό στον Στρόβολο, η έναρξη σήμερα των παγκύπριων εξετάσεων, και κατάκτηση της δεύτερης θέσης από την Κύπρο στον διαγωνισμό Γιουροβίζιον είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Χαμόγελα 1,2 εκ. δις!” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι απόφαση η οποία αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού όσον αφορά την αγωγή της Marfin Investment Group (MIG) και άλλων Ελλαδιτών επενδυτών εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία εκκρεμεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Επενδυτικών Διαφορών (ICSID) στο Παρίσι, εξέδωσε πρόσφατα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αλλού γράφει ότι αποποιούνται ευθυνών οι δύο ύποπτοι γιατροί για τον θάντατο του 10χρονου μαθητή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, σημειώνοντας για την Ελένη Φουρέϊρα πως “Μας έκλεψε τις καρδιές, της ‘έκλεψαν’ την πρωτιά”.

Ο “Πολίτης” υπό τον τίτλο, στο κύριο του θέμα, “Εκανε τον διπλό φόνο για 800 χιλιάδες ευρώ” γράφει ότι σε παρανοϊκή κατάσταση φέρεται να τελούσε ο Λοϊζος Τζιωνής, ο φερόμενος ως δράστης του άγριου φονικού με θύματα το ζεύγος Χατζηγεωργίου-Σεργίου και πως στο χρηματοκιβώτιο, το οποίο υποστήριζε ότι γνώριζε πού ακριβώς βρισκόταν, πίστευε ότι υπήρχε το ποσό των 800.000 ευρώ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σημαντική σύσκεψη αρχηγών γίνεται σήμερα στη Βουλή, παρουσία και του Γενικού Εισαγγελέα, για την κενή έδρα της Αλληλεγγύης. Αλλού γράφει ότι στην Ιερουσαλήμ πάει του χρόνου η Γιουροβίζιον και πως στη δεύτερη θέση βρέθηκε για πρώτη φορά η Κύπρος στον διαγωνισμό.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Σκληρό πόκερ για την έδρα” γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι σκληρό πόκερ καλείται να παίξει η πολιτική ηγεσία στη νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βουλή, προκειμένου να βρει λύση στο πρόβλημα της 56ης έδρας. Αλλού αναφέρεται σε “ιστορική παρουσία της Κύπρου στη Γιουροβίζιον”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Δήμος Γεροσκήπου έχει ήδη αρχίσει τις επαφές με την Τράπεζα Κύπρου για να αγοράσει το παλιό ΚΕΝ Πάφου που βρίσκεται στην κεντρική περιοχή της Γεροσκήπου, προκειμένου να αναδείξει τη φορτισμένη ιστορικά πορεία του στον χρόνο.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Μέτρα τώρα για ενίσχυση των ΤΑΕΠ” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι καθώς η κοινωνία ολόκληρη αναμένει την ολοκλήρωση των ερευνών και καταλογισμό ευθυνών εκεί και όπου υπάρχουν, σε σχέση με τον αδόκητο θάνατο του 10χρονου μαθητή, οι γιατροί του Δημοσίου υπενθυμίζουν την ευθύνη που αναλογεί στην Κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι με το μάθημα των Νέων Ελληνικών κάνουν πρεμιέρα σήμερα οι παγκύπριες εξετάσεις, κατά τις οποίες θα ριχθούν στην μάχη 7.500 μαθητές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τις τεκμηριωμένες θέσεις του Τμήματος Αρχαιοτήτων για να μην δοθεί άδεια εκμετέλλευσης του παλιού μεταλλείου Στρογγυλού προτάσσει το Υπουργείο Μεταφορών με επιστολή του προς την ΕΜΕ.

ΚΥΠΕ – Μαρία Αντούνα
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
14/05/2018 08:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: