Οι ακροδεξιοί έχουν δημιουργήσει κλίμα έντασης σε νησιά με πρόσφυγες, ισχυρίζεται η Γεροβασίλη




Ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους σε Λήμνο και Λέσβο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στα δύο νησιά προανήγγειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κυρία Γεροβασίλη δικαιολόγησε την παρουσία πολλών διμοιριών των ΜΑΤ στο γεγονός ότι ακροδεξιά στοιχεία έχουν δημιουργήσει ένα τεχνητό κλίμα πόλωσης κυρίως στη Λέσβο, το οποίο “πρέπει όλοι να στηλιτεύουμε”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια αναγνώρισε ότι υπάρχει κόπωση των κατοίκων από την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, ωστόσο εξήγησε πως παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες απονομής ασύλου και πρόσθεσε πως η βοήθεια που είχε αιτηθεί η Ελλάδα δεν ήρθε στον βαθμό που είχε συμφωνηθεί εντός της ΕΕ.

“Το θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού πολύ συχνά μας ξεπέρασε”, είπε η υπουργός και πρόσθεσε πως σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί θα δώσουν τις απαιτούμενες απαντήσεις στους τοπικούς φορείς.

Σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας έναντι των αναπτυξιακών συνεδρίων σχολίασε σκωπτικά πως για πρώτη φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία βουλευτών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: