Εξοντώθηκαν οι τζιχαντιστές στα περίχωρα της Δαμασκού, Άσαντ και Ρώσοι προελαύνουν




Τα ένοπλα τμήματα του «Ισλαμικού Κράτους» που υπήρχαν στον πρώην καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων Γιάρμουκ, ο οποίος έχει γίνει συνοικία της Δαμασκού, εξοντώθηκαν πλήρως και την περιοχή ελέγχει ο συριακός στρατός, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων υποστράτηγος Σεργκέι Ρουτσκόι

Ο Ρουτσκόι προσέθεσε ότι χάρη στην δραστηριότητα που αναπτύσσει το ρωσικό Κέντρο για την ειρήνευση των εμπλεκόμενων πλευρών, στα μέλη των ομάδων της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης που βρίσκονταν στο ανατολικό Γιάρμουκ, δόθηκε η δυνατότητα είτε να αξιοποιήσουν την ισχύουσα αμνηστία και, αφού παραδώσουν τον οπλισμό τους, να ενταχθούν και πάλι στην ζωή της κοινωνίας, είτε να μεταβούν με τις οικογένειες τους στην επαρχία Ιντλίμπ. Είπε επίσης ότι την συνοικία Γιάρμουκ έχουν εγκαταλείψει συνολικά 3.283 μαχητές.

Από τον Μάιο του 2015, ένα σημαντικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ βρίσκεται υπό το έλεγχο διαφόρων ομάδων της ένοπλης αντιπολίτευσης. Στα χρόνια που ακολούθησαν στην επαρχία κατέφθαναν μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων μαχητές οι οποίοι, υπό την πίεση των πληγμάτων του συριακού κυβερνητικού στρατού αποφάσισαν να καταθέσουν τα όπλα. Έτσι στα τέλη του 2016, μετά την απελευθέρωση του Χαλεπίου, στην επαρχία Ιντλίμπ έφθασαν περίπου 30.000 άνθρωποι. Εφέτος επίσης, στο διάστημα Φεβρουαρίου-Απριλίου πραγματοποιήθηκε ανάλογη επιχείρηση στην Ανατολική Γούτα, κατά την διάρκεια της οποίας εγκατέλειψαν την περιοχή περισσότεροι από 165.000 άνθρωποι.

23/05/2018 16:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS
Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: