ΕΕ προς Ρωσία: Ομολογήστε ότι καταρρίψατε το Μαλαισιανό αεροσκάφος στην Ουκρανία




Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τη Ρωσία να δεχθεί την ευθύνη της για την κατάρριψη της πτήσης MH17, μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Κοινής Ομάδας Ερευνών, και ζητά από τη Μόσχα να συμβάλει στον καταλογισμό των σχετικών ευθυνών στους δράστες, σύμφωνα με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική.

Συγκεκριμένα, μιλώντας εξ ονόματος της ΕΕ για την πτώση της πτήσης MH17, η Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε ότι “η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή της στην απόφαση 2166 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία απαιτεί βρεθούν οι υπεύθυνοι για την κατάρριψη της πτήσης MH17 στις 17 Ιουλίου 2014 και ότι όλα τα κράτη οφείλουν συνεργάζονται πλήρως με τις προσπάθειες για την απόδοση ευθυνών”.

Η κ. Μογκερίνι τόνισε ότι “στις 24 Μαΐου 2018, η Κοινή Ομάδα Ερευνών παρουσίασε περαιτέρω συμπεράσματα σχετικά με την ανεξάρτητη, επαγγελματική και αμερόληπτη διερεύνησή της και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εγκατάσταση BUK που χρησιμοποιήθηκε για να καταρρίψει την πτήση MH17 ανήκε πέραν αμφιβολίας στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τη Ρωσική Ομοσπονδία να δεχθεί την ευθύνη της και να συνεργαστεί πλήρως με όλες τις προσπάθειες για τη λογοδοσία των υπευθύνων”, καταλήγει η Φ.Μογκερίνι εκ μέρους των Κρατών Μελών της ΕΕ.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου
Βέλγιο/Βρυξέλλες
25/05/2018 13:48

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: