Έχεις γνωρίσει ποτέ σου τον Κυρ-Γιάννη; Ασχολήθηκες να δεις ποιος πραγματικά είναι ο δήμαρχος;




Του Σπύρου Δράκου

Από πού τον ξέρεις και τον βρίζεις; Μίλησες μαζί του; Σου εξήγησε που στηρίζει τις όποιες απόψεις του; Του είπες ποτέ τις δικές σου; Κάθισες έστω και να γράψεις στο σίγουρα γεμάτο από ελληνικές σημαίες και αντι-τουρκικά συνθήματα προφίλ σου στο facebook, την αντίθεσή σου με ανθρώπινα λόγια;

Μα που να τα βρεις τα ανθρώπινα λόγια; Ποιος να σου τα μάθει; Το κολλημένο μυαλό σου στον εξ ανατολών εχθρό; Ναι υπάρχει και αυτός ο εχθρός, αλλά ποτέ σου δεν σκέφτηκες πόσοι βολεύτηκαν στο εσωτερικό και το εξωτερικό με την αχόρταγη επιθυμία σου να διαβάζεις σενάρια συνωμοσίας για φιλο-Εβραίους, φιλό-Τουρκους και άλλα τέτοια κατασκοπικά και να καταδικάζεις απόψεις που μπορούσαν να σου φέρουν την ειρήνη.

Γνώρισες ποτέ σου τον Κυρ-Γιάννη, τον δημοκρατικά εκλεγμένο δήμαρχο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλη της χώρας σου; Ε; Τον γνώρισες; Κάθισες να διαβάσεις ή να ακούσεις το σύνολο των απόψεών του και να αποφασίσεις εάν συμφωνείς ή όχι; Ή άκουσες βολικά αποσπάσματα;

Τα βίντεο επιβεβαίωσαν τη δράση των τραμπούκων κατά του Μπουτάρη: Δύο συλλήψεις

Σίγουρα έχεις ακούσει βολικά αποσπάσματα, αφού επέλεξες να μπεις κι εσύ στον όχλο. Όχι μόνο εκείνον των θρασύδειλων που κυνηγούσαν έναν εκτός των άλλων ηλικιωμένο άνθρωπο, βρίζοντας και χτυπόντάς τον, γνωρίζοντας πως κυκλοφορεί χωρίς φουσκωτούς – αν και θα μπορούσε να τους έχει – και πως το πιθανότερο είναι να γυρίσει και το άλλο του μάγουλο.

Όχι, δεν θα το έκανε επειδή είναι βαθιά Χριστιανός – σαν τον μητροπολίτη της πόλης του – αλλά γιατί είναι βαθιά δημοκράτης. Γιατί ανέλαβε την πόλη στα χάλια της τα μαύρα και με κάποια χρέη από προηγούμενους «πατριώτες» δημάρχους, και δεν κάθισε στις επιχειρηματικές του δάφνες να πίνει το ωραίο του κρασάκι και να απολαμβάνει τα εγγόνια του.

Μα που να τα εκτιμήσεις όλα αυτά; …μπήκες στον όχλο και έβριζες και χτυπούσες… και εσύ που έλειπες από τη Θεσσαλονίκη,  μπήκες στην ψεύτικη ζωή των social media και άρχισες να κάνεις τον παλληκαρά και τον τουρκοφάγο.

Έτυχε να γνωρίσω τον Κυρ-Γιάννη και δεν τον αποκαλώ έτσι για διαφημιστικούς λόγους, αλλά για να δείξω την απλότητά του. Δεν με ήξερε και δεν τον ήξερα. Είχα πάψει να εργάζομαι στο μεγάλο Μέσο που ίσως να μου άνοιγε πέντε πόρτες παραπάνω και τον προσέγγισα μιλώντας του απλά για το κρασί και ένα site παντελώς άγνωστο τότε και ίσως και τώρα. Στάθηκε και ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου, όντας βιαστικός καθώς προλάβαινε οριακά το αεροπλάνο που θα τον γύριζε πίσω στη Θεσσαλονίκη. Και χωρίς να το παίξει «μούρη»- όπως πρέπει σε έναν Έλληνα δήμαρχο – πολιτικό – έβγαλε την κάρτα του και δείχνοντας την πραγματική του ευγένεια και γλυκύτητα έγραψε το κινητό του τηλέφωνο. «Πάρε με εδώ»,  μου είπε γελώντας, «γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να με βρεις και θα νομίζεις ότι το έκανα για να σε αποφύγω».

Αυτό είναι το απειροελάχιστο δείγμα του Γιάννη Μπουτάρη… του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ (έτσι για να σας πονέσει) δημάρχου Θεσσαλονίκης. Δεν είναι σωστός γιατί μου έδωσε το τηλέφωνό του…είναι σωστός γιατί σου λέει την αλήθεια, γιατί παλεύει να πάει το μυαλό σου ένα βήμα μπροστά, είναι σωστός γιατί απλά δεν σε εκμεταλλεύεται πουλώντας σου μίσος, σημαίες και συνθήματα!

Αυτός είναι ο Κυρ-Γιάννης που δεν γνώρισες και το χειρότερο δεν θες να γνωρίσεις.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Άλλες τρεις προσαγωγές για την επίθεση τραμπούκων στον Μπουτάρη: Δύο οι συλλήψεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: