Ο Τραμπ έχει ξοδέψει ήδη σε δικηγόρους το 20% της προεκλογικής καμπάνιας για το 2020




Ποσοστό μεγαλύτερο του 20% από τις φετινές δαπάνες των 3,9 εκατομμυρίων δολαρίων της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ για την επανεκλογή του το 2020, ξοδεύτηκαν για την κάλυψη του κόστους νομικών υπηρεσιών, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν (Federal Election Commission).

Πληρωμές περίπου 835.000 δολαρίων έγιναν σε οκτώ δικηγορικά γραφεία για την παροχή νομικών συμβουλών.

Το μεγαλύτερο ποσό (347.000 δολάρια) καταβλήθηκε στη νομική εταιρία Jones Day. Ποσό 185.000 δολαρίων έλαβε η νομική εταιρία Larocca Hornik Rosen Greenberg & Blaha, ενώ ποσό 24.000 δολαρίων διατέθηκε στις επιχειρήσεις του Τραμπ (Trump Corporation).

Οι νομικές συμβουλές παρέχονται προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί η έρευνα που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, σχετικά με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά και τη νομική μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη με την ηθοποιό αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς.

Το πρώτο δίμηνο του 2018, η προεκλογική εκστρατεία πλήρωσε 93.181,25 δολάρια στο δικηγορικό γραφείο του Τσαρλς Χάρντερ, που εκπροσωπεί τον πρόεδρο Τραμπ στην παραπάνω υπόθεση.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ συγκέντρωσε συνολικό ποσό 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ έχει τραπεζικές καταθέσεις 28,3 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά της στοιχεία.

Παράλληλα, η προεκλογική εκστρατεία έχει δαπανήσει περίπου 150.000 δολάρια στις επιχειρήσεις Τραμπ. Στα έξοδα αυτά, συμπεριλαμβάνεται και η δαπάνη νομικών συμβουλών σε στελέχη τους. Το ποσό αυτό συμπεριλαμβάνει και την πληρωμή 68.000 δολαρίων στο ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσινγκτον (Trump International Hotel) για την διάθεση χώρων για εκδηλώσεις, την κάλυψη εξόδων φιλοξενίας, αλλά και για την διάθεση χώρων πάρκινγκ.

Η προεκλογική εκστρατεία έχει δαπανήσει επιπλέον ποσό 58.000 δολαρίων για διάφορες ενοικιάσεις χώρων και υποδομών από τις επιχειρήσεις Τραμπ.

Η εταιρία παροχής συμβουλών του διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ Μπραντ Παρσκέιλ έχει λάβει τα μεγαλύτερα ποσά από την προεκλογική εκστρατεία (1,7 εκατομμύρια δολάρια) για υπηρεσίες ψηφιακής προβολής και διαφήμισης.

16/04/2018 11:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: