Πολλαπλασιάζονται οι δεσμοί φιλίας Κύπρου και Αιγύπτου: Συνεχείς οι συναντήσεις αξιωματούχων




Στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί πλέον αρχές του φθινοπώρου η επόμενη συνάντηση των προέδρων των δύο εθνικών κοινοβουλίων της Αιγύπτου και της Κύπρου, όπως αποφάσισαν οι πρόεδροι των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων κ.κ. Δημήτρης Συλλούρης και Δρ Άλι Άμπντελ Αάλ, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Κάιρο.

Μία συνάντηση που ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς έθεσε τις βάσεις και για την τριμερή συνεργασία των κοινοβουλίων Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδος.

Οι πρόεδροι των κοινοβουλίων Κύπρου και Αιγύπτου κατά τη συζήτησή τους, που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, έκαναν μία ανασκόπηση των διμερών σχέσεων αλλά και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ο κ. Συλλούρης επεσήμανε τη στήριξη της Κύπρου στον αγώνα της Αιγύπτου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τόνισε την ανάγκη της πρακτικής συνεργασίας των δύο κοινοβουλίων προς όφελος και των δύο λαών, τονίζοντας ότι η Κύπρος βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Αιγύπτου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Βουλής τόνισε τις ισχυρές σχέσεις των δύο κρατών και λαών που ξεκινάνε χιλιάδες χρόνια πριν, τη «φιλία αιώνων», όπως χαρακτηριστικά είπε, με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο σε όλο το φάσμα των σχέσεων των δύο κρατών. Παράλληλα, τόνισε ότι η Αίγυπτος παραμένει ένας ισχυρός υποστηρικτής της Κύπρου.

Εξέτασαν, παράλληλα, τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων των δύο κοινοβουλίων, ώστε να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο και οι σχέσεις των λαών Κύπρου και Αιγύπτου.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο προέδρων έγινε με αφορμή την 5η Σύνοδο των προέδρων των κοινοβουλίων – Μελών Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για την Μεσόγειο.

29/04/2018 09:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ Ν. Κάτσικας
Κάιρο, Αίγυπτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: