“Όχι χριστιανικοί σταυροί στα δημόσια κτίρια”, λέει η πλειοψηφία των Γερμανών




Η πλειοψηφία των Γερμανών απορρίπτει την ανάρτηση χριστιανικών σταυρών στα δημόσια κτίρια της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει στην κυριακάτικη της έκδοση η εφημερίδα Μπιλντ.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Χριστιανοκοινωνιστή Πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, από την 1η Ιουνίου είναι υποχρεωτική η ανάρτηση χριστιανικών σταυρών σε όλα τα δημόσια κτίρια του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας.

Η δημοσκόπηση της Μπιλντ φέρει το 64% των ερωτηθέντων αντίθετο με την απόφαση αυτή και το 29% υπέρ. Ακόμη όμως και η πλειοψηφία των καθολικών δηλώνει ενάντια στην απόφαση, ενώ το 38% υπέρ. Στους προτεστάντες τα ποσοστά είναι 62% κατά και 34% υπέρ.

Η απόφαση της Κυβέρνησης της Βαυαρίας ορίζει πως η ανάρτηση των σταυρών στα δημόσια κτίρια είναι απαραίτητη διότι «πρέπει να γίνεται ξεκάθαρη η ιστορική και πολιτιστική επιρροή του Χριστιανισμού στη Βαυαρία».

Η Βαυαρία αποτελεί κατεξοχήν καθολικό κρατίδιο της Γερμανίας, όπου για δεκαετίες επικρατεί πολιτικά το υπερ-συντηρητικό Χριστιανοκοινωνικό κόμμα.

Σε πέντε μήνες πρόκειται να διεξαχθούν εκλογές στο κρατίδιο αυτό, και οι Χριστιανοκοινωνιστές φοβούνται πώς θα υπάρξουν διαρροές ψηφοφόρων τους προς την ακροδεξιά.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ
29/04/2018 12:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: