O Σεργκέι Σκριπάλ δηλητηριάστηκε από νευροτοξικό παράγοντα, αλλά είναι ρωσικός;




Τo ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του στο Twitter το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, μετέδωσε ότι ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών όπλων (ΟΑΧΟ) επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα των βρετανών ερευνητών ότι ο Rώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια δηλητηριάσθηκαν από την νευροπαραλυτική ουσία, ωστόσο δεν μπόρεσε να εντοπίσει την προέλευση της ουσίας.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του Associated Press στο Twitter έγραφε : BREAKING: International chemical weapons watchdog confirms UK finding that Skripals poisoned with nerve agent, does not identify source.

Παράλληλα, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο τα συμπεράσματα του ΟΑΧΟ, ισχυρίζεται ότι η εν λόγω ουσία διακρίνεται για τον «υψηλό βαθμό καθαρότητας».

Στη Μόσχα το πόρισμα

Η Ρωσία έλαβε τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) σχετικά με τη δηλητηρίαση του ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Οργανισμό. «Πήραμε την έκθεση ( με τα αποτελέσματα της έρευνας-σ.σ). Η μελέτη της θα απαιτήσει ορισμένο χρόνο»

12/04/2018 14:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS
Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: