Κυπριακό, ανθρωπιστικά θέματα στη συνάντηση του επιτρόπου Φωτίου με την πρέσβη της Ιρλανδίας




Ο Προεδρικός Επίτροπος Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με την Πρέσβειρα της Ιρλανδίας στην Κύπρο κα Deirdre Ni Fhalluin.Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες και οι άριστες διμερείς πολιτικές σχέσεις.

Ανακοίνωση από την Προεδρία αναφέρει ότι ακολούθως, ο κ. Φωτίου ενημέρωσε την Πρέσβειρα της Ιρλανδίας για θέματα των αρμοδιοτήτων του. Πιο συγκεκριμένα ο Προεδρικός Επίτροπος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας και στα προβλήματα που προκύπτουν από την αρνητική στάση της κατοχικής δύναμης, της Τουρκίας, στο θέμα της επίλυσης του ανθρωπιστικού αυτού ζητήματος. Ο κ. Φωτίου τόνισε ότι χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή και συνεργασία της δεν μπορεί να επιλυθεί, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην τραγωδία που βιώνουν οι οικογένειες των αγνοουμένων για τόσες δεκαετίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ενίσχυση και ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών σε θέματα διασποράς, καθώς και τον συντονισμό και την κοινή δράση των οργανώσεων διασποράς τους, με ενέργειες και κοινές στοχευμένες δράσεις συνεργασίας σε διμερές, αλλά και σε τριμερές επίπεδο με την Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε σε θέματα εγκλωβισμένων και στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για να διασφαλιστεί η παραμονή και η οικονομική τους επιβίωση στη γη των πατέρων τους καθώς και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων μας στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
16/04/2018 16:11

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: