Η Τουρκία να μην μπλέκει τον ίσκιο της με το μπόι της, η απάντηση της κυβέρνησης για τα Ίμια




Να σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει κάλεσε την Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που αναφέρει πως τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος.

Ο Μποζντάν μπορεί να παραλογίζεται

«Η Τουρκία μπορεί να προκαλεί όσο θέλει, το θέμα είναι ότι τετελεσμένα στο Αιγαίο υπάρχουν και τα σύνορα δεν αμφισβητούνται», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ αναφερόμενος στις νέες δηλώσεις Μποζντάγ πως Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος, τόνισε: «Ο Τούρκος αντιπρόεδρος μπορεί να παραλογίζεται όσο θέλει» και πρόσθεσε ότι δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή σημαίας».

Ο ίδιος στηλίτευσε την πράξη των νεαρών να ανεβάσουν τη σημαία στις νησίδες λέγοντας πως «η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται από ιδιώτες» και πρόσθεσε: «Η σημαία σε μία τέτοια περιοχή αποτελεί πράξη εξωτερικής πολιτικής. Γι αυτό και με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο, καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιου είδους ενέργειες».

Ο κύριος Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως «η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι η ρητορική της όξυνσης, δεν της έχει πάει καλά. Χάνει διαρκώς έδαφος στο πεδίο των διεθνών σχέσεων» και είναι «εξαιρετικά απομονωμένη».

Ο ίδιος είπε πως η Τουρκία δεν πρέπει να μπλέκει τον ίσκιο της με το μπόι της και πρόσθεσε πως η ΕΕ δεν κάνει τον διαιτητή στο Αιγαίο.

Πηγή: Καθημερινή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: