Η ποθούμενη Ανάσταση να έρθει και στην Κύπρο, το μήνυμα Χαμπιαούρη για το Πάσχα




Η ποθούμενη Ανάσταση «ευελπιστούμε ότι θα επέλθει και στη δική μας πατρίδα, διασφαλίζοντας την ειρήνη στον τόπο μας και στις καρδιές μας», αναφέρει, σε μήνυμά του με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα, το οποίο μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.

«Ευχή και επιδίωξή μας είναι η ελπίδα και η πίστη να μην εγκαταλείπουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε στον καθημερινό αγώνα μας της ζωής μας αλλά και στον αγώνα μας για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα», προσθέτει.

«Τα Άγια Πάθη και οι πολλαπλοί συμβολισμοί της θυσίας και της Ανάστασης του Θεανθρώπου οδηγούν τον καθένα από εμάς σε περισυλλογή και αυτοκριτική. Συνάμα αποτελούν μία ευκαιρία, ώστε να αντλήσουμε μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Στην εποχή που ζούμε ο ανταγωνισμός των οικονομικών συμφερόντων ανάμεσα στα έθνη, οι πολεμικές συρράξεις, η έλλειψη ανοχής στη διαφορετικότητα και η ρητορική του μίσους, οδηγούν τους ανθρώπους στον όλεθρο της τρομοκρατίας, δημιουργώντας αλλεπάλληλους κινδύνους και συνθήκες ανασφάλειας σε ολόκληρο τον κόσμο», σημειώνει.

Αναφέρει, επίσης, ότι πολλοί συνάνθρωποί μας, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, αγωνίζονται καθημερινά να επιβιώσουν και να ανταπεξέλθουν, αντιμέτωποι με τις τραγικές συνέπειες του πολέμου, την πείνα, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση.

«Η δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου, καθιστά έντονη την ανάγκη του να στηριχθεί σε αληθινές αξίες, που θα δώσουν νόημα και ουσιαστικό περιεχόμενο στη ζωή του. Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η εξάλειψη κάθε μορφής κοινωνικών ανισοτήτων, η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ο σεβασμός στο διαφορετικό, η υπεράσπιση κάθε μορφής ελευθερίας και η περιφρούρηση της δημοκρατίας αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ευημερία και την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων και κατ’ επέκταση για την ισορροπία, την εξέλιξη και την πρόοδο κάθε σύγχρονης κοινωνίας», συμπληρώνει.

Όπως αναφέρει, το Άγιο Φως που συνοδεύεται από την αγάπη, τη συγχώρεση, την ψυχική αγαλλίαση και τη συμφιλίωση μαρτυρεί τη νίκη επί του σκότους και του θανάτου, υποτάσσει το κακό και αναγεννά την αισιοδοξία της καινούριας ζωής.

«Το χαρμόσυνο μήνυμα της ένδοξης Ανάστασης δεν μπορεί παρά να γεμίσει με ελπίδα τις ψυχές όλων μας», καταλήγει ο Υπουργός Παιδείας, στο μήνυμά του.

ΚΥΠΕ – ΓΤΠ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
05/04/2018 11:32

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: