Η Ελλάδα δεν έχει Σουλτάνο, σέβεται τη Δικαιοσύνη απαντά το Μαξίμου στον έξαλλο Ταγίπ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: MIGNATIOU.COM

Έκπληξη, ευχάριστη για μερικούς, δυσάρεστη για άλλους, προκάλεσε η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να δώσει πληρωμένη απάντηση στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανεξέλεγκτα απειλεί και εκβιάζει τις γειτονικές του χώρες.

Μετά από συνεχείς προκλήσεις, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να εκδώσει μία αιχμηρή ανακοίνωση με την οποία απαντά στον Τούρκο Πρόεδρο, τον οποίο κατηγόρησε ότι «συνεχίζει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».

Η ανακοίνωση αναφερόταν στην υπόθεση της άδικης ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτών και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι έλαβαν άσυλο από την ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, και τους οποίους ο κ. Ερντογάν χαρακτηρίζει «πραξικοπηματίες».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζεται:

  • «Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ’ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.
  • Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».

Και το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει σε αυστηρό τόνο:

  • «Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.
  • Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.
  • Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».

Το παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν

Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου και για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη θα γίνει ό,τι αποφασίσει το δικαστήριο, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, και απευθυνόμενος στην ΕΕ είπε:

Γιατί όταν διέφυγαν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στην Ελλάδα δεν είπαν κάτι στον Τσίπρα ενώ για τους δύο Έλληνες πιέζουν τον ίδιο.

Σε δηλώσεις του από την Αντιόχεια, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε χωρίς στοιχεία ότι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου είχαν πάει να τον χτυπήσουν προσωπικά και μετά  διέφυγαν με ελικόπτερο.

“Μετά αφού μιλήσαμε με τον κ. Τσίπρα μας είπε θα το διευθετήσω σε 15 μέρες. Πέρασαν μήνες, χρόνια και ακόμη θα το διευθετήσει”, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας:

“Τον περασμένο μήνα εμείς συλλάβαμε δύο αξιωματικούς Έλληνες. Και τώρα η δύση ξεσηκώθηκε εναντίον μας. Εσείς είστε μεγάλο κράτος, δώστε μας τους. Να μας συγχωρείτε, εμείς είμαστε κράτος δικαίου. Επομένως αυτή τη στιγμή είναι στη δικαιοσύνη. Ό,τι απόφαση λάβει το δικαστήριο αυτή είναι. Ότι απόφαση λάβει το δικαστήριο αυτή είναι. Δηλαδή η δική σας δικαιοσύνη υπάρχει και η δική μας δεν υπάρχει; Αλλά όλοι, από κάθε πλευρά επιτίθενται. Γι’ αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τέτοιο βήμα. Γι’ αυτούς τους τρομοκράτες δεν σηκωθήκατε να πείτε κάτι στον Τσίπρα. Αλλά τώρα γι αυτό όλοι μπήκατε στη σειρά. Να μας συγχωρέσετε”, ανέφερε.

ΕΙΔΗΣΗ: ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΠΗΓΕΣ: Hellas Journal, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: