Το Μαξίμου σήκωσε το γάντι που έριξε ο Ταγίπ Διαψεύδει υπόσχεση Τσίπρα για τους “8”

File Photo: Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Διαψέυδει το Γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον ισχυρισμό του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ότι του υποσχέθηκε να του παραδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που ο ίδιος κατηγορεί ως πραξικοπηματίες. Επίσης του ζητά να αφήσει ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, για τους οποίους αναφέρει ότι δεν έκαναν τίποτα.

“Ξεκαθαρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο”, υπογραμμίζει το Μαξίμου και σημειώνει:

“Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της”.

Μιλώντας σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν τήρησε την υπόσχεση που δήθεν του έδωσε. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ.

Με την αιχμηρή ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου εγκαλεί τον Τούρκο Πρόεδρο, που «συνεχίζει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζεται:

«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».

Και συνεχίζει σε αυστηρό τόνο:

«Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο 6ο τοπικό Συνέδριο του κόμματος του στο Χατάιμ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης λέγοντας ότι συνελήφθησαν επειδή παραβίασαν τα σύνορα.

«Τώρα η δύση ξεσηκώνεται. Είστε μεγάλο κράτος, μας λένε, δώστε τους πίσω. Συγγνώμη εμείς είμαστε κράτος δικαίου. ‘Ο,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη αυτό θα γίνει. Εσείς έχετε δικαιοσύνη και εμείς δεν έχουμε;» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal