Γίνεται λόγος για συμφωνία του Star με τον Alpha με μεγαλομέτοχο τον Γιάννη Βαρδινογιάννη




Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση των συζητήσεων µεταξύ του ιδιοκτήτη του Σταρ Γιάννη Βαρδινογιάννη και του ιδιοκτήτη του ΑΛΦΑ ∆ηµήτρη Κοντοµηνά για τη συνεργασία των δυο καναλιών, µε τους γνωρίζοντες να µιλούν για ένα µόνο βήµα πριν από τις επίσηµες ανακοινώσεις, αναφέρει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ασκούνται πιέσεις για να κλείσει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, που έδειξε τεράστιες αντοχές και αρκετές φορές τερματίζει -χωρίς νέο πρόγραμμα- στην πρώτη τριάδα των μετρήσεων.

  • Πως είναι δυνατόν, ρωτούν οι καλά γνωρίζοντες, να γίνεται προσπάθεια να κλείσει το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας και την ίδια στιγμή να δημιουργείται καρτέλ, που το απαγορεύουν όλοι οι νόμοι, ειδικά οι ευρωπαϊκοί. Οι καλά γνωρίζοντες αναρωτήθηκαν: Ούτε τώρα θα παρέμβει η κυβέρνηση;

Σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας, στο βασικό σχέδιο συµφωνίας προβλέπεται ότι αν και εφόσον επιτευχθεί το τελικό deal, το 60% του καναλιού της Κάντζας θα περιέλθει στα χέρια της πλευράς Βαρδινογιάννη, η οποία µε τη σειρά της θα παραχωρήσει το 40% της ιδιοκτήτριας εταιρείας του τηλεοπτικού σταθµού της Νέας Κηφισιάς στον ∆ηµήτρη Κοντοµηνά.

Ως εκ τούτου, αναφέρουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, στο νέο σχήµα που θα προκύψει, η µεγάλη επιχειρηµατική οικογένεια θα κατέχει το 60% τόσο του Star όσο και του Alphα, ενώ ο ∆ηµήτρης Κοντοµηνάς θα κατέχει ποσοστό 40% και στα δύο κανάλια. Μάλιστα, στελέχη του οικονοµικού επιτελείου του Τζίγγερ έχουν εγκατασταθεί ήdη στην Κάντζα, µελετώντας τα οικονοµικά στοιχεία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: