Eurofighter Typhoon προωθεί η Ιταλία στην Πολωνία προς αντικατάσταση Mig-29, Su-22




Η ιταλική Leonardo προωθεί το μαχητικό Eurofighter Typhoon στην Πολωνία.

«Προσφέρουμε συνεργασία στην πολωνική βιομηχανία, πακέτο κατασκευής και προγράμματα ανάπτυξης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας. Αν η Πολωνία επιλέξει το μαχητικό θα της παραδοθούν έπειτα από συναρμολόγηση στην Ιταλία, ή έτοιμα από τη Γερμανία, την Ισπανία ή τη Βρετανία.

Η Leonardo είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τη Βαρσοβία σχετικά με την ενσωμάτωση στο μαχητικών των όπλων που χρησιμοποιεί η πολωνική αεροπορία και κυρίως του πυραύλου κρουζ AGM-158 JASSM της Lockheed Martin’s AGM-158 JASSM.

Η Leonardo ξεκαθαρίζει πως το περιεχόμενο της πρότασής της εξαρτάται από την απόφαση της πολωνικής κυβέρνησης αλλά η κοινοπραξία που κατασκευάζει το ευρωπαϊκό μαχητικό θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις πολωνικές απαιτήσεις μέσω μεταφοράς τεχνολογίας και υποστήριξης.

«Δίνουμε βάρος στην συνεργασία και στην ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας παράλληλα την αυτονομία του πελάτη και υποστηρίζοντας την εκπαίδευση. Προσβλέπουμε στην συνεργασία μικρών και μεγάλων πολωνικών επιχειρήσεων», είπε ο αντιπρόεδρος.

«Η Πολωνία είναι στρατηγικός πελάτης για εμάς για γεωπολιτικούς λόγους», δήλωσε άλλος αξιωματούχος της Leonardo. Υπενθυμίζεται πως η Πολωνία έχει αγοράσει εκπαιδευτικά αεροσκάφη Aermacchi M-346.

Η Διεύθυνση Εξοπλισμών του πολωνικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι πέντε εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στον διαγωνισμό για το νέο πολωνικό μαχητικό. Αυτές είναι η Boeing, η Leonardo, η Lockheed Martin, η Saab και η πολωνική Fights-On Logistics. Το μαχητικό που θα επιλεγεί θα αντικαταστήσει τα εν υπηρεσία MiG-29 και Sukhoi Su-22.

flightglobal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: