Τα αεροσκάφη του Ερντογάν σκοτώνουν αμάχους στην Αφρίν: Ανηλεείς οι βομβαρδισμοί




Βαρύς ο φόρος αίματος και σήμερα στο Αφρίν αφού μετά τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η τουρκική αεροπορία εκτιμάται από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πως τουλάχιστον 13 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους μεταξύ αυτών και δύο παιδιά.

Αεροσκάφη του Ερντογάν, που εν τω μεταξύ κατηγορεί τον Άσαντ για τις επιθέσεις στην ανατολική Γούτα, βομβάρδισαν την κοινότητα στη βορειοδυτική Αφρίν, πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Οο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς αρκετοί τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και η ιατρική βοήθεια στην περιοχή είναι πενιχρή έως ανύπαρκτη.

Περιμετρικά της περιοχής που βομβαρδίστηκε έχουν αναπτυχθεί τόσο τουρκικά όσο και συριακά στρατεύματα έτοιμα να εμπλακούν σε χερσαία σύρραξη.

Επιπλέον, 266 μαχητές, των δυνάμεων που έχουν συμμαχήσει με την Άγκυρα, και 302 μέλη των κουρδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

05/03/2018 17:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Βηρυτός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: