Ήδη εργαζόμαστε για “αντίμετρα” στις κυρώσεις των ΗΠΑ, δηλώνει Ρώσος αξιωματούχος




Η Μόσχα έχει ήδη αρχίσει να μελετάει αντίμετρα αναφορικά με τις νέες κυρώσεις που έχουν ανακοινωθεί από πλευράς ΗΠΑ, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, μετά την “επέκταση” των κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο κ. Ριάμπκοφ ανέφερε ότι «ήδη εργαζόμαστε πάνω στα αντίμετρα», χωρίς ωστόσο να δώσει ενδείξεις ως προς το πότε θα ανακοινωθούν.

«Θεωρώ ότι επιπρόσθετες έντονες, σκληρές δράσεις (από την πλευρά των ΗΠΑ) είναι πιθανές. Είμαστε έτοιμοι για αυτές», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Αυτή η κίνηση (η επέκταση των κυρώσεων) δεν έχει προσθέσει τίποτα καινούριο από την οπτική γωνία της Ρωσίας στην συμπεριφορά της Ουάσινγκτον στην παγκόσμια σκηνή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Έκανε λόγο για ένα γενικότερο αρνητικό κλίμα προς τη Ρωσία ως στοιχείο της αυξανόμενης εσωστρέφειας στις ΗΠΑ και για μια υστερία που επικρατεί παρά τις εκκλήσεις της Ρωσίας να τεθεί ένα τέρμα σε αυτήν και να αρχίσει ένας διάλογος μεταξύ των δύο χωρών. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει, συνέχισε.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – Tass – Ρωσία/ΜΟΣΧΑ 15/03/2018 22:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: