“Η Τουρκία επιζητά την πλήρη κυριαρχία στην Κύπρο”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύης




«Ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανένα να προβεί σε ερευνητικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι οποιεσδήποτε παρασκηνιακές επαφές δεν πρόκειται να φέρουν αποτελέσματα γιατί ο κατοχικός ηγέτης είναι απόλυτα σαφής στις διεκδικήσεις του: τον πλήρη έλεγχο της Κύπρου και των θαλασσών της».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη, και προσθέτει: «Το διακύβευμα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι απλό και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Η Κ.Δ. είτε ασκεί τον έλεγχο σε ολόκληρη την κρατική επικράτεια είτε τον εκχωρεί στον Ερντογάν. Η τελευταία επιλογή μάς οδηγεί στο τέλος».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος- μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε., έχει δικαιώματα τα οποία μπορεί και πρέπει να ασκήσει. Οι ευγενικές επιστολές προς το Γ.Γ. των Η.Ε. δεν αρκούν. Όταν αμφισβητείται η κυριαρχία ενός κράτους, ένας δρόμος υπάρχει: η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ο κάθε ένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Καθόσον αφορά την Ε.Ε. θα ήταν λάθος να περιμένουμε τη νέα συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» τονίζει στην ανακοίνωση η Αλληλεγγύη.

«Στα ζητήματα αρχής δεν παίζεις με τον χρόνο γιατί ο αντίπαλός σου γίνεται πιο θρασύς. Στον διεθνή στίβο ο Ερντογάν δεν είναι ανίκητος και ας βάλουμε ένας τέλος στην ηττοπαθή στάση μας» αναφέρει καταληκτικά το Κίνημα.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
05/03/2018 11:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: