Η ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος, λέει ο Ερντογάν πριν από τη Βάρνα




Η Τουρκία διατηρεί τον στρατηγικό στόχο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση και θα συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, δήλωσε σήμερα πριν από τη σύνοδο στη Βάρνα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να άρει όλα τα εμπόδια για την ένταξή της και παραμένει προσηλωμένη στην ενταξιακή διαδικασία, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο με τους επικεφαλής της Ενωσης στη Βουλγαρία.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα συζητήσει το ζήτημα της αποτυχίας, όπως θεωρεί η Αγκυρα, της Ενωσης να τηρήσει τις υποσχέσεις της ως προς τους σύρους πρόσφυγες.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών Πληροφοριών θα συναντηθεί σήμερα με ιρακινό αξιωματούχο για να συζητήσουν την ιρακινή στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Αγκυρα επιμένει ότι μαχητές του PKK έχουν εγκαταστήσει επιχειρησιακή βάση και προειδοποίησε ότι «η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» σε περίπτωση αποτυχίας της ιρακινής επιχείρησης.

26/03/2018 13:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Άγκυρα, Turkey 35

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: