Έχουμε συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο του Brexit, λέει ο Μπαρνιέ: Άνοδος της στερλίνας

United Kingdom’s Secretary of State for Exiting the European Union, David Davis is welcomed by Michel Barnier (R), the European Chief Negotiator of the Task Force for the Preparation and Conduct of the Negotiations with the United Kingdom under Article 50 prior to a meeting in Brussels, Belgium, 19 March 2018. EPA, OLIVIER HOSLET
Έχουμε συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

Η μεταβατική περιόδος λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, σύμφωνα με το προσχέδιο της συνθήκης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Άνοδος στερλίνας

Ανοδικά κινείταιη στερλίνα καθώς η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση φάνηκαν ότι έχουν καταλήξει σε μια ευρύτερη συμφωνία για μια μεταβατική περίοδο μετά το Brexit και τα ιρλανδικά σύνορα.

Η στερλίνα ανήλθε νωρίτερα στο υψηλότερο επίπεδό της έναντι του ευρώ από τις 8 Φεβρουαρίου, σημειώνοντας άνοδο έως 0,6% στις 87,55 πένες ανά ευρώ. Έναντι του δολαρίου, το βρετανικό νόμισμα σημείωσε άνοδο 0,6% στο 1,4048 δολάριο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά από τις 26 Φεβρουαρίου το όριο του 1,40 δολαρίων.

«Υπάρχει πολλή αισιοδοξία για τη συμφωνία μετάβασης. Η αγορά πιστεύει ότι είναι τελειωμένη υπόθεση και η γενικότερη προσδοκία είναι ότι η συμφωνία θα εξαρτηθεί από το θέμα των ιρλανδικών συνόρων», ανέφερε αναλυτής της Societe Generale.

19/03/2018 14:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Βρυξέλλες, Belgium

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal