Δεν θα ανεχθούμε την εδραίωση του Ιράν στη Συρία, λέει ο Ισραηλινός πρέσβης στις ΗΠΑ




Τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη συνέχιση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, ανέπτυξε σε ομιλία του στο AIPAC ο Ισραηλινός πρέσβης στις ΗΠΑ, Ρον Ντέρμερ.

«Το Ιράν έχει ήδη πυραύλους που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ, άρα τα νέα όπλα που φτιάχνει δεν είναι για εμάς αλλά την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Εάν το Ιράν συνεχίσει το πυραυλικό του πρόγραμμα τότε θα πρέπει να επιβάλουμε σκληρές κυρώσεις», είπε ο Ισραηλινός πρέσβης και πρόσθεσε:

«Το Ιράν συνεχίζει να δημιουργεί στρατιωτικές βάσεις στη Συρία για να δημιουργήσει ακόμα ένα τρομοκρατικό μέτωπο εναντίον του Ισραήλ και να κατασκευάσει εργοστάσια όπλων στη Συρία και τον Λίβανο… Με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα το Ιράν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα. Αυτή τη στιγμή. Τη στιγμή που μιλάμε το Ιράν κάνει ερευνά και αναπτύσσει τη φυγοκέντριση που θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε εμπλουτισμό ουρανίου».

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει την προώθηση των θέσεων του Ιράν στο συριακό έδαφος λέγοντας πως ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου – ο οποίος φτάνει στην Ουάσινγκτον τις επόμενες μέρες – είναι ξεκάθαρος στις κόκκινες γραμμές του Τελ Αβίβ και πρόσθεσε πως η χώρα του θα ενισχύσει περαιτέρω αυτά τα όρια.

Ρεπορτάζ: MIgnatiou.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: