Στην Νότια Κορέα για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων η αδελφή του Κιμ!




Η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέα Kim Jong-un, πρόκειται να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, στη Νότια Κορέα την Παρασκευή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Πνόμ Γιάνγκ.

Η Kim Yo-jong είναι η νεότερη κόρη του πατέρα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, και ο ρόλος της ενισχύθηκε την περασμένη χρονιά όταν προήχθη στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος.

Νότια και Βόρεια Κορέα θα παρελάσουν στην τελετή έναρξης κάτω από μια σημαία, και η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας θεωρείται σημαντική κίνηση για τη βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με αναλυτές, δεν πρόκειται να υπάρξει επιρροή στις πυρηνικές επιδιώξεις της Βόρειας Κορέας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι το καθεστώς Κίμ, χρησιμοποιεί το θέμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, για λόγους προπαγάνδας, και για αυτό το λόγο η Ουάσιγκτον, στέλνει ως επικεφαλής της Αμερικανικής Αντιπροσωπείας των Αντιπρόεδρο, Μάϊκ Πένς.

Η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας θα συνοδεύσει στην επίσκεψη, τον εθιμοτυπικό Πρόεδρο της Βόρειας Κορέας, Kim Yong-nam.

7 Φεβρουαρίου, 2018 10:30
MIGNATIOU.COM, Reuters

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: