Πυρά Μητσοτάκη από την ΚΟ της ΝΔ: “Έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν υποχωρήσεις”

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Την έντονη ανησυχία του μετά και το περιστατικό στα Ίμια εξέφερασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάης, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.

Είναι μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, η ένταση στο Αιγαίο με υπαιτιότητα της Τουρκίας εγκυμονεί κινδύνους στην περιοχή, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Αποκορύφωμα της τουρκικής προκλητικότητας είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτηρίζει τα Ίμια τουρκική επικράτεια».

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία με την πολιτική της τους τελευταίους μήνες επιτρέπει στην Τουρκία να αυξάνει την προκλητικότητά της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε αν «ο πρωθυπουργός είπε στον ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνομιλία τους, ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια ήταν είναι και θα είναι ελληνικό έδαφος».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον Πάνο Καμμένο λέγοντας: «Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν υποχωρήσεις. Σοβαρή εθνική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται, δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο […] Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα, και κινήσεις αποκλιμάκωσης. Το μήνυμα της Ελλάδας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα Ίμια είναι ελληνικά, τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν αμφισβητούνται».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δέχθηκε την σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών, κεκλεισμένων των θυρών και αναρωτήθηκε αν έχει κάτι να κρύψει.

15/02/2018 12:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: