Παραιτήθηκε και ο Δημ. Παπαδημητρίου μέσα στη νύχτα: Αναμένονται σύντομα εξελίξεις




Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υπέβαλε αργά εχθές το βράδυ ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου. Η υποβολή παραίτησης προδιαγράφει εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο υπουργός Οικονομίας επιστρέφοντας από την Τρίπολη όπου κήρυξε την έναρξη του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε ότι η παραίτησή του βρίσκεται στην διάθεσή του.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση της συζύγου του κας Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας λίγες ώρες πριν.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπαδημητρίου η επικοινωνία που είχε με τον κ. Τσίπρα έγινε σε καλό κλίμα. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν την Τετάρτη.

Μετά και την παραίτηση Παπαδημητρίου, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς εδώ και καιρό η σχετική συζήτηση επανέρχεται στο προσκήνιο.

Ο κ. Παπαδημητρίου ορκίστηκε υπουργός τον Νοέμβριο του 2016, ύστερα από πρόσκληση του κ. Τσίπρα, ο οποίος του ανέθεσε τον τομέα των επενδύσεων. Είχε αναλάβει την συγκρότηση ομάδας συνεργασίας για τις επενδύσεις με τις ΗΠΑ μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό του Ουίλμπορ Ρος.

Επιπλέον βρισκόταν σε συνεχή επαφή με Αμερικανούς επενδυτές, αλλά και επιχειρηματίες απ’ όλον τον κόσμο, οι οποίοι ήδη επενδύουν στην Ελλάδα, είτε διερευνούσαν την υλοποίηση συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων. Παράλληλα είχε αναλάβει την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, υπογράφοντας Μνημόνιο Κατανόησης με την Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Ανάμεσα στα άλλα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αφήνει στον διάδοχό του συγκροτημένο σχέδιο εγκεκριμένο από τους Θεσμούς για την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: