Παπασπύρου κατά Άδωνι: Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας παρά τις δόλιες επιθέσεις




Σε μια σκληρή δήλωση – απάντηση στις κατηγορίες που δέχθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη για συγκάλυψη υπόθεση θανάτου παιδιού στον οποίο φέρεται να εμπλέκεται συγγενής του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, προχώρησε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Η κυρία Παπασπύρου που από χθες το βράδυ είχε αντιδράσει κάνει λόγο για «προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού του ΓΕΔΔ και της σημασίας του έργου του» . Η ίδια τονίζει πως η υπόθεση για την οποία έγινε λόγος ερευνάται από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και η δική της υπηρεσία παρακολουθεί την υπόθεση από το 2016 καθώς αναμένονται πειθαρχικές αποφάσεις.

Ειδικότερα για την υπόθεση η κυρία Παπασπύρου αναφέρει πως «δεν υπάρχουν πορίσματα για την απώλεια της 4χρονης αλλά ενημερωτική έκθεση αποτελεσμάτων έρευνας, η οποία αναμένεται να παραληφθεί από τον ΓΕΔΔ τις επόμενες ημέρες, και δεν εκδόθηκε νωρίτερα λόγω της αναμονής των αποφάσεων των Πειθαρχικών Οργάνων που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης και προκειμένου να διαβιβαστούν και αυτές στην αρμόδια Εισαγγελία που ερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων υπαλλήλων».
Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται πως δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση και επισημαίνεται πως ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δεν ελέγχει άμεσα το ΣΕΥΥΠ καθώς σε αυτό προΐσταται Γενικός Επιθεωρητής που εκδίδει τις εντολές και παρακολουθεί τις υποθέσεις των Επιθεωρητών του. Τα πορίσματα του ΣΕΥΥΠ κοινοποιούνται κατά νόμο στην Υπηρεσία του ΓΕΔΔ και τότε μόνο αν σε αυτά διαπιστωθούν ελλείψεις μπορεί να διαταχθεί επανέλεγχος.
Ως προς τις αναφορές επίσης του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας για ζητήματα διαχείρισης στο ΚΕΕΛΠΝΟ η κυρία Παπασπύρου αναφέρει: «Αυτό είναι καταφανώς ψευδές, καθώς κάθε σχετική καταγγελία που έχει αποσταλεί στην Υπηρεσία του ΓΕΔΔ και αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει διαβιβασθεί αρμοδίως στην Εισαγγελία Διαφθοράς ενώ στη συνέχεια μετά από παραγγελία του Επίκουρου Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς έχει εκδοθεί εντολή Διενέργειας Προκαταρκτικής Εξέτασης σε νέο μικτό κλιμάκιο Επιθεωρητών του ΓΕΔΔ και του ΣΕΥΥΠ στο πλαίσιο του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου. Η εντολή αυτή έχει εκδοθεί από τις 12-12-2017».

«Τέλος, οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου πολιτικών προσώπων. Η απρόκλητη στόχευση προσώπων και Υπηρεσιών και η αναπαραγωγή ψευδών γεγονότων οδηγούν στον πλήρη αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα σημαντικά θέματα που ελέγχουμε και αποτελούν προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας και φόβου. Τόσο εγώ όσο και οι επιθεωρητές που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των υποθέσεων θα συνεχίσουμε να εκτελούμε το καθήκον μας και δεν θα μας κάμψει οποιαδήποτε απρόκλητη και δόλια επίθεση», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιθεωρήτριας.

22/02/2018 19:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: