Ο υπουργός Οικονιμικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλάει σε ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας με θέμα: «Προς νέα εποχή;», τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, στο κτίριο του ΕΒΕΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Μειώθηκε το χρέος του ελληνικού Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Δεκέμβριο

Στα 2,567 δισ. ευρώ έφτασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Δεκέμβριο του 2017 μειωμένες σημαντικά από τα 3,140 δισ. που ήταν το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους συνολικά το περασμένο έτος για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα διατέθηκαν στους αρμόδιους κρατικούς οργανισμούς χρηματοδοτήσεις ύψους 786 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό των τελικών πληρωμών που έγιναν από τους ίδιους ανήλθε σε 903,1 εκατ. ευρώ.

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Δεκέμβριο του 2017 ανέρχονταν στο ποσό των 765,3 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο του έτους οι χρηματοδοτήσεις από την εξόφληση των εκκρεμών επιστροφών φόρων ανήλθαν σε 171,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι τελικές πληρωμές ανήλθαν σε 194,1 εκατ ευρώ. Τέλος, για την τακτοποίηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης το 2017 διατέθηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους 645 εκατ ευρώ, ενώ οι τελικές πληρωμές ανήλθαν σε 511,4 εκατ. ευρώ.

Be the first to comment on "Μειώθηκε το χρέος του ελληνικού Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Δεκέμβριο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*