FBI και δάσκαλοι γνώριζαν για το δράστη του μακελειού στη Φλόριντα: Είχε προαναγγείλει την πράξη του




Το FBI, αλλά και δάσκαλοι του σχολείου είχαν ειδοποιηθεί για τον δράστη της τραγωδίας στο σχολείο του Πάρκλαντ, η οποία στοίχισε τη ζωή 17 ανθρώπων.

Το FBI, παραδέχθηκε ότι είχε ειδοποιηθεί για το δράστη της τραγωδίας στο σχολείο του Πάρκλαντ, της Φλόριντα. Ο δράστης, 19χρονος Νίκολας Κρούζ, είχε αφήσει μήνυμα σε βίντεο του You Tube, τον περασμένο χρόνο, όπου δήλωνε, «θα γίνω επαγγελματίας εκτελεστής σχολείου». Ο κάτοχος του λογαριασμού στο You Tube είχε ειδοποιήσει τις αρχές για το μήνυμα.

Δάσκαλοι του σχολείου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν επίσης ειδοποιηθεί, και γιαυτό ο Κρούζ δεν επιτρέπονταν να εισέλθει στο σχολείο με σακίδιο.

Το FBI,  δήλωσε ότι είχε ερευνήσει το σχόλιο στο You Tube, αλλά δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει το πρόσωπο που το είχε γράψει.

Όταν είδε το σχόλιο, ο χρήστης, Ben Bennight, επικοινώνησε με το FBI αναφορικά με τις ανησυχίες του. Όπως δήλωσε μίλησε με ανθρώπους του FBI, για 20 λεπτά. Όπως μάλιστα ανέφερε, το FBI, επικοινώνησε μετά την τραγωδία στο σχολείο.

SHOOTER- YOUTUBE

Την ίδια στιγμή, δάσκαλος μαθηματικών στο σχολείο, δήλωσε ότι η διοικητικές αρχές του σχολείου, είχαν στείλει email στους δασκάλους, για τη συμπεριφορά του Κρούζ, «μας είχαν πει πέρυσι, ότι δεν έπρεπε να του επιτραπεί να βρίσκεται στο χώρο του σχολείου με σακίδιο. Υπήρχαν προβλήματα με αυτόν την περυσινή χρονιά, με απειλές στους μαθητές, και πιστεύω του ζητήθηκε να φύγει από το σχολείο».

Οι πληροφορίες αυτές, όπως αναφέρουν συγγενείς των θυμάτων και γονείς των μαθητών που έζησαν την τραγωδία , δημιουργούν πολλά  ερωτήματα  και ανησυχία για την ετοιμότητα των αρχών.

15 Φεβρουαρίου, 2018 19:30
MIGNATIOU.COM, BBC NEWS
Αθήνα, Ελλάδα

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: