Θρίλερ για το αν υπάρχει ή όχι Έλληνας νεκρός στην Καμπούλ: Δεν επιβεβαιώνει το ΥΠΕΞ

A man falls from the fourth floor as he tries to use fabric to scale down the facade of a wall after an armed attack the Intercontinental Hotel in Kabul, Afghanistan, 21 January 2018. On 20 January a group of armed insurgents attacked Kabul’s Intercontinental Hotel, a luxury establishment frequently visited by foreigners. It is still unclear if the attack resulted in any civilian casualties. EPA, JAWAD JALALI
Συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες ότι μεταξύ των νεκρών στο ξενοδοχείο Intercontinental στη Καμπούλ, υπάρχει κι ένας Έλληνας. Την πληροφορία μετέδωσε αρχικά το BBC όμως το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν την επιβεβαιώνει.

Από το πρωί οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στο ξενοδοχείο της αφγανικής πρωτεύουσας, στο οποίο επιτέθηκαν οι Ταλιμπάν, διέμεναν δύο Έλληνες πιλότοι, οι οποίοι ωστόσο είχαν διασωθεί. Το BBC ωστόσο επικαλούμενο Αφγανό αξιωματούχο μετέδωσε ότι μεταξύ των 30 θυμάτων ήταν κι ένας Έλληνας.

Το υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας την πληροφορία που μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο ανέφερε ότι δεν επιβεβαιώνεται επισήμως,  και αναφέρει πως υπάρχει συνεχείς επικοινωνία με τις αφγανικές Αρχές. Τονίζει δε πως οι δύο Έλληνες πιλότοι των οποίων η παρουσία στο ξενοδοχείο είχε επιβεβαιωθεί είναι σώοι και αβλαβείς.

Στο ξενοδοχείο επικράτησε από χθες το βράδυ χάος καθώς πέντε ένοπλοι που φορούσαν στρατιωτικές στολές εισέβαλαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν με στόχο κυρίως τους ξένους υπηκόους που διέμεναν σε αυτό.

Από τα πυρά των ενόπλων αλλά και των δυνάμεων ασφαλείας που έσπευσαν στο ξενοδοχείο μέρος του κτιρίου τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα αρκετοί εκ των ενοίκων να καταφέρουν να γλυτώσουν την τελευταία στιγμή χρησιμοποιώντας ακόμη και τα σεντόνια τους σαν σχοινιά.

Ακολούθησε ολονύχτια μάχη, που έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες όταν οι πέντε επιτιθέμενοι έπεσαν νεκροί. Οι Ταλιμπάν ανέλαβα την ευθύνη για την επίθεση. Σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους, 19 σοροί έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Καμπούλ, ενώ μεταξύ αυτών – σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ – βρίσκονται και έξι υπήκοοι Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal