Σύγκρουση και στην Κύπρο για Σκοπιανό: Βολές Νικόλα στον Αναστασιάδη για τη φράση “Ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα”




Θέμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, έγινε το Σκοπιανό και στην Κύπρο ενόψει των προεδρικών εκλογών την Κυριακή. Αφορμή αποτέλεσε δήλωση του σημερινού Πρόεδρου Αναστασιάδη ο οποίος υποστήριξε ότι το όνομα δεν έχει καμία σημασία αν αλλάξει το Σύνταγμα και ας ονομαστούν τα Σκόπια’ και…”Βόρεια Ελλάδα”.  Άμεση ήταν η απάντηση του αντιπάλου του  Νικόλα Παπαδόπουλου ο οποίος χαρακτήρισε “απαράδεκτες και εθνικά επιζήμιες” τις θέσεις Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασιάδης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, όταν ρωτήθηκε για τις διαπραγματεύεσεις Ελλάδας-Σκοπίων για το όνομα απάντησε:

«Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό».

Είναι το όνομα, αναρωτήθηκε που έχει σημασία ή η ταυτότητα του καθενός;

“Διερωτώμαι γιατί να γίνεται καβγάς για ένα όνομα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, τη δυνατότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας, μέσα από επενδύσεις να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο γειτονικό κράτος”.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Νικόλα Παπαδόπουλου, γιου του πρώην προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου:

“Οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη για το Σκοπιανό, στη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, είναι επιεικώς απαράδεκτες και εθνικά επικίνδυνες”.
Και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος κατέληξε:

“Ο κ. Αναστασιάδης ακυρώνει ουσιαστικά τη διαχρονική θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και 30 χρόνια και δυναμιτίζει προκλητικά τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και μάλιστα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγματευτική μάχη για το συγκεκριμένο θέμα”.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΛΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: